Društvo arhiva vesti 27.02.2016

FOTO: Fajgelj priveden jer je pretio smrću Saši Jankoviću zbog vakcinacije

Radio 021 27.02.2016
Jedan od osnivača “Treće Srbije” i bivši direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj saslušan je danas u novosadskoj policiji, povodom pretnji upućenih zaštitniku građana Saši Jankoviću preko Tvitera, nakon čega je pušten na… »

Godišnjica zločina u Štrpcima: Odgovornost u Srbiji izostaje već 23 godine

Slobodna Evropa 27.02.2016
U Prijepolju su u subotu obeležene 23 godine od kada su pripadnici paravojne formacije "Osvetnici", predvođeni Milanom Lukićem i Nebojšom Ranisavljevićem, iz voza 671 na pruzi Beograd – Bar u mestu Štrpci, oteli 20 putnika nesrpske nacionalnosti… »

Od prošle nedelje kroz Srbiju prošlo 4.258 migranata

Politika 27.02.2016
Kroz Srbiju je od prošle nedelje, od kada se primenjuju nove mere na zapadnobalkanskoj ruti prošlo 4.258 migranata, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Aleksandar Vulin. „To nije veliki broj ljudi i znatno… »

Sutra vetrovito i sunčano, do 15 stepeni

Novi magazin 27.02.2016
Kako je saopstio Republički hidrometeorološki zavod, duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, posle podne uvece i tokom noći sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura biće oko sedam, najviša dnevna oko 15 stepeni. Prema izgledima… »

Naredba za privođenje "poternica" u celoj Srbiji

Akter 27.02.2016
Prekršajni sudovi u Srbiji od danas su ovlašćeni da izdaju naredbu za privođenje osumnjičenog koja važi na teritoriji cele Srbije, a policija, ukoliko ne može odmah da okrivljenog preda sudu, može da mu odredi zadržavanje do 24 časa. To je… »

Nova grupa migranata stigla u Miratovac

RTS 27.02.2016
Posle dva dana zastoja u predprihvatni kamp u Miratovcu stigla je grupa od oko 300 migranata, javlja dopisnik RTS-a. Migranti su u Srbiju doputovali vozom iz Đevđelije u Makedoniji. Nakon zbrinjavanja u kampu u Miratovcu, autobusima će otići u… »

Indija omogućila dobijanje e-vize biznismenima i turistima iz Srbije

Nova ekonomija 27.02.2016
Tadž Mahal jedan od simbola Indije Vlada Indije je donela odluku da omogući dobijanje e-Turističke Vize ( eTV ) za državljane Republike Srbije koja stupa na snagu od danas. Elektronska turistička viza je osmišljena kako bi se pojednostavio proces… »

U VS spremni planovi za eventualno angažovanje

Akter 27.02.2016
U štabovima jedinica Vojske Srbije već su spremni planovi za slučaj da je potrebno njihovo angažovanje u migrantskoj krizi, piše "Blic" Kako navodi beogradski dnevnik, pomoć policiji će, ako zatreba, pružiti pešadijske jedinice iz sastava 3. i 4… »

Omogućeno plaćanje polovine kazne u roku od osam dana

RTS 27.02.2016
Izmene Zakona o prekršajima omogućavaju građanima da plate polovinu zaprećene kazne u roku od osam dana za veći broj prekršaja. Ta mogućnost je sada predviđena i za slučajeve kojima je zaprećena kazna i do 50.000 dinara. Limit je do sada bio pet… »

AMSS: Pojačan saobraćaj, uglavnom povoljni uslovi za vožnju

Večernje novosti 27.02.2016
U Srbiji se danas očekuju pojačan intenzitet saobraćaja i uglavnom povoljni vremenski uslovi za vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije. U Srbiji se danas očekuju pojačan intenzitet saobraćaja i uglavnom povoljni vremenski uslovi za vožnju… »