Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 27.02.2016

Primirje u Siriji za sada uspešno

Glas Amerike 27.02.2016
Prekid vatre u Siriji koji danas počeo u većini se poštuje ali je bilo nekih incidenata i nasilja. Državni mediji objavili su da su u eksploziji automobila bombe u pregrađu grada Salamijeha u provinciji Hama poginula dva vojnika. Niko nije preuzeo… »

Dva napada u Avganistanu

Glas Amerike 27.02.2016
Najmanje 12 osoba je poginulo, dok je 13 povređeno u samoubilačkom bombaškom napadu na avganistanske snage bezbednosti u blizini ministarstva odbrane u Kabulu, saopštila je policija. Napad se dogodio nakon što je u ranijem bombaškom napadu u… »

Film "Trka" o Džesiju Ovensu

Glas Amerike 27.02.2016
Posle pobeda na Hitlerovim Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. Džesi Ovens se vratio u rasno podeljenu Ameriku. Film "Trka" je omaž legendarnom sportisti i preprekama sa kojima se suočavao van atletske staze. Kada je američki sprinter Džesi Ovens… »

Super-utorak - ključni test za kandidate

Glas Amerike 27.02.2016
Rezultati “super utorka”, dana kad se održava stranačko glasanje u 12 država, važni su za kandidate obe stranke, s obzirom da su u pitanju glasovi stotina delegata. U Južnoj Karolini danas se održavaju primarni izbori, na kojima će demokrate… »

"Čudesna" izložba obara rekorde

Glas Amerike 27.02.2016
Zahvaljujući preporukama na Instagramu i drugim društvenim medijima ,150 godina stari američki muzej vidi redove publike koji čekaju da vide izložbu "Čudo". Nova izložba u galeriji Renvik - najstarijem muzeju umetnosti u Americi - obara sve rekorde… »

"Grad budućnosti" podstiče decu da se bave naukom

Glas Amerike 27.02.2016
Zadatak za takmičare je da osmisle grad i da pronađu rešenja za probleme održivosti... Ovde u Sjedinjenim Državama često se čuje da se nedovoljno Amerikanaca odlučuje za karijeru u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, skrećano STEM… »

Izbori za zakonodavce u Iranu

Glas Amerike 27.02.2016
Rani izlazni rezultati sa današnjih opštih izbora u Iranu nagoveštavaju da će zemlja verovatno ući u novu eru sa reformistima i umerenim konzervativcima. Takva situacija stvara prijateljsko okruženje za predsednika Hasana Rohanija da sprovede svoju… »

Bolji život i dalje izmiče braći Abualnar

Glas Amerike 27.02.2016
U aprilu prošle godine, Glas Amerike je pratio šestoricu mladih sirijskih izbeglica – četvoricu braće i njihovu dvojicu prijatelja – na njihovom putovanju brodom iz Libije do Italije, a zatim do Nemačke. Novinar Glasa Amerike Henri Ridžvel… »

Početak digitalizacije fosilnih zbirki

Glas Amerike 27.02.2016
Mnogi muzeji u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama još nemaju svoje kolekcije fosila lako dostupne na internetu. Iako se tehnologija razvija ogromnom brzinom u određenim poljima, u drugim oblastima nauke i istraživanja ona je znatno iza svog… »