Izvor: RTS arhiva vesti 27.02.2016

Napadnut glumac Sergej Trifunović

RTS 27.02.2016
Policija je identifikovala i saslušala muškarca zbog sumnje da je sinoć napao glumca Sergeja Trifunovića, saznaje RTS. Muškarac je identifikovan i pušten na slobodu. Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku… »

Fajgelj saslušan u policiji zbog pretnji Jankoviću

RTS 27.02.2016
Bivši direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj saslušan je u novosadskoj policiji, povodom pretnji upućenih zaštitniku građana Saši Jankoviću preko Tvitera, nakon čega je pušten na slobodu. Fajgelj je rekao Tanjugu da je bio u policiji… »

Zlato za srpski miks!

RTS 27.02.2016
Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju vazdušnim pištoljem u disciplini miks na Šampionatu Evrope u Đeru, pobedivši u finalu Ukrajinu (Olena Kostevič - Oleh Omelčuk) sa 5:4. Ukrajinski tandem vodio je sa 3:0 ali se… »

Skot Vučiću: Izjava iz Pentagona nije stav SAD

RTS 27.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skot saglasili su se da je Srbiji i Sjedinjenim Državama zajednički cilj da se ustanovi puna istina o tragičnoj pogibiji Slađane Stanković i Jovice Stepića u Libiji. Ambasador Skot je obavestio… »

DS, SDS i LDP izlaze na izbore na jednoj listi?

RTS 27.02.2016
Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS) i Liberalno-demokratska partija (LDP) razgovaraju o izlasku na izbore na jednoj listi. Lista će nositi naziv Demokratska Srbija-DS-LDP-SDS a sastanak je održan u prostorijama LDP, javio je B92… »

Selaković: Odgovorićemo Hagu do 15. marta

RTS 27.02.2016
Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da će Srbija odgovoriti Haškom sudu u roku, odnosno do 15. marta, povodom naloga da taj sud obavesti o eventualnim teškoćama koje ima kako bi Vojislav Šešelj prisustvovao izricanju presude. "Odgovorićemo u… »

BNV: Štrpci primer državnog terora

RTS 27.02.2016
Otmica u Štrpcima predstavlja jedan od najstravičnijih zločina koji je organizovao državni vrh, ocenjuje Bošnjačko nacionalno veće. Bošnjačko nacionalno veće (BNV) ocenilo je na godišnjicu zločina u Štrpcima da je otmica i ubistvo putnika iz… »

Prekid vatre u Siriji na snazi, Islamska država nastavlja napade

RTS 27.02.2016
Prekid vatre stupio je u ponoć na snagu u Siriji kako je i dogovoreno na osnovu američko-ruskog plana za koji su se zaraćene strane obavezale da će ga poštovati. Agencije izveštavaju da je oružje uglavnom utihnulo u toj zemlji razorenoj… »

Irig, zadržavanje za pet državljana BiH i Srbije

RTS 27.02.2016
Pripadnici MUP-a u Irigu su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za četiri državljanina BiH i jednog državljanina Srbije, zbog sumnje na nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih… »

Otvorena fabrika za auto-delove u Rumi, posao za 200 radnika

RTS 27.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić rekao je posle otvaranja fabrike auto-delova “Hačinson” u Rumi, da Srem može da primi još investicija. Fabrika delova za auto-industriju "Hačinson", koja će zaposliti 200 radnika, otvorena je u Rumi, uz prisustvo… »