Izvor: SEEbiz arhiva vesti 27.02.2016

Sergej Trifunović napadnut na Vračaru

SEEbiz 27.02.2016
BEOGRAD - Beogradski portali objavili su detalje napada na glumca Sergeja Trifunovića koji se dogodio rano jutros na Vračaru. Glumac je pronađen oko 4 sata na Vračaru kako povrijeđen leži na ulici s brojnim tragovima ujeda na rukama i povredom… »

DS-LDP-SDS sa zajedničkom listom na izborima

SEEbiz 27.02.2016
BEOGRAD - Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Liberalno demokratska partija postigle su večeras dogovor o izlasku na parlamentarne izbore na jednoj listi, javila je televizija B92. Ta televizija navodi kako saznaje da je postignut dogovor… »

Obradović: Ne pokušavamo da odložimo presudu Šešelju

SEEbiz 27.02.2016
BEOGRAD - Pravni zastupnik Srbije pred Haškim tribunalom Saša Obradović izjavio je da Beograd ne pokušava da odloži izricanje presude lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju koje je zakazano za 31. mart. "Izveštajem koji je Vlada… »

Vučić: Nikolić tačno odgovorio Filipu Davidu

SEEbiz 27.02.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić ocenio je da je Tomislav Nikolić tačno odgovorio piscu Filipu Davidu koji se ogradi od njegovog prisustva tokom dodele nagrade. "Ne znam šta ima on da se ograđuje. To je njegova stvar, imao bih ja tu pitanja, ali… »

Otvorena fabrika Hutchinsona u Rumi, posao za 200 radnika

SEEbiz 27.02.2016
RUMA - Fabrika delova za autoindustriju Hutchinson, koja će zaposliti 200 radnika, otvorena je danas u Rumi, uz prisustvo premijera Aleksandra Vučića. Vučić je obišao pogone, gde mu je rukovodstvo fabrike pokazalo mašine, i pustio u rad autoklavu… »

Irska: Vladina koalicija gubi većinu

SEEbiz 27.02.2016
DUBLIN - Vladina koalicija koju vodi irski premijer u odlasku Enda Kenny mogla bi izgubiti apsolutnu većinu u parlamentu, pokazuju izlazne ankete objavljene nakon završetka glasanja na izborima u petak. Prema rezultatima anketa objavljenima u The Irish… »

Financial Times: Beograd osmi najisplativiji grad za strana ulaganja

SEEbiz 27.02.2016
BEOGRAD - Beograd se nalazi na osmom mestu gradova u Evropi u kategoriji najisplativiji grad za ulaganje stranih investitora, po analizi Financial Timesa. Tim povodom gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je u izjavi za Tanjug da se Grad Beograd… »

U godinu dana broj nezaposlenih u Crnoj Gori povećan za gotovo 7.000

SEEbiz 27.02.2016
PODGORICA - Za period od godinu dana, od februara 2015. do februara 2016. godine, broj nezaposlenih u Crnoj Gori povećan je za 6.803, podaci su Zavoda za zapošljavanje. Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje nalazi se 42.100 nezaposlenih, što je za… »

Zaređen novi vojni biskup mons. Jure Bogdan

SEEbiz 27.02.2016
SPLIT - Mons. Jure Bogdan zaređen je za novoga vojnog biskupa u subotu u splitskoj konkatedralnoj crkvi Svetoga Petra, a geslo će mu biti "Omnia ad maiorem Dei gloriam" - Sve na veću slavu Božju. Glavni zareditelj bio je splitsko-makarski nadbiskup i… »

Vitković pijan slupao službeni automobil pa policajcima nudio mito

SEEbiz 27.02.2016
KOPRIVNICA - Miroslav Vitković (HSS), bivši predsjednik Uprave Podravke i važan svjedok optužbe protiv Damira Polančeca i drugih u aferi Spice, optužen je za davanje mita policajcima. Kako je Podravskom listu potvrdio Krešimir Devčić… »