Nauka & Tehnologija arhiva vesti 27.02.2016

Kada bi Internet kreirao kategorije za dodelu Oskara, one bi izgledale ovako

Nova energija 27.02.2016
Postoje mnogo važnije stvari od titula najbolji glumac ili glumica. I dok su neke od najelitnijih holivudskih zvezda nominovane za najpoželjnije Oskar kategorije, Internet ima drugačije prioritete. Nagrada za najbolji film je zaista lepa, ali postoje i… »

I ovi telefoni dobijaju novu Android poslasticu

Mondo 27.02.2016
Proverite da li je vaš telefon na listi. Prošlog novembra, Asus je objavio listu uređaja koji će dobiti Android 6.0 Marshmallow ažuriranje. Nažalost, kada će tačno dobiti, tada nije rečeno. Tri meseca nakon toga, Asus još uvek nije ažurirao… »

Razočaravajuće brojke: Apple Watch nije ispunio očekivanja

B92 27.02.2016
Kompanija IDC objavila je brojke vezane za isporuku Appleovih satova, koje su prilično razočaravajuće za analitičare... Foto: raneko / Flickr.com Mnogo pre nego što je Apple predstavio svoj prvi gedžet u 'eri nakon Džobsa' - Apple Watch, brojni… »

Provozajte Batmobile u Rocket League

Vesti online 27.02.2016
Malo je reći da u našoj redakciji Rocket League ima kultni status. Igra nam je pojela desetine sati slobodnog vremena, strimovali smo je, bila je i igra meseca u septembarskom broju našeg časopisa. Zato se svakom novom dodatku za igru obradujemo kao… »

Novi emotikoni na Fejsbuku, grrr za Trampa, Kamerona i Obamu

Večernje novosti 27.02.2016
Nepopularni lider Hongkonga Leung Čun-jing, koji ima podršku Pekinga, preko društvene mreže Fejsbuk je dobio 133.000 "ljutitih" emotikona, 100 puta više nego kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp. Nepopularni lider Hongkonga… »

VIDEO: Hotel koristi robota za sobnu uslugu

Al Jazeera 27.02.2016
Mnogi hoteli već sada uvode robote za sobnu uslugu, koji će tako gostima dostavljati hranu. Većina ljudi nema interakciju sa robotima na dnevnoj bazi, ali stručnjaci procjenjuju da će se to uskoro promijeniti. Mnogi hoteli već sada uvode robote za… »

Uspešan probni let aviona na solarni pogon

RTV 27.02.2016
ŽENEVA - Avion na solarni pogon "Solar Impuls 2" izveo je prvi uspešni probni let na Havajima, gde je prizemljen od jula prošle godine, na polovini puta oko sveta, saopštili su danas naučnici. "Prvi probni let je bio uspešan", naveo je tim… »

"Matori i kljakavi su revolucionarniji od mladih koji sede u kafićima"

Radio 021 27.02.2016
Nezainteresovanost mladih za politička pitanja za izvršnog direktora CeSID Bojana Klačara nije iznenađenje. On kaže da mladi izlaze ispod proseka na izbore, kao i da je to trend koji je svuda u svetu pa i kod nas. "Kada govorimo o temama koje mlade… »

Najjači Lenovo smartfon od marta i u Srbiji

Mondo 27.02.2016
Lenovo VIBE X3 je poseban iz nekoliko razloga, a njegove opcije garantuju mu uspeh u borbi za prvo mesto na našem tržištu. Lenovo je na Mobile World Congressu 2016 prikazao i prethodno najavljeni VIBE X3 pametan telefon, koji je flegšip model za prvi… »

Zaključali u podrum 100 činovnika da budžet ostane tajna

Radio 021 27.02.2016
Oko 100 finansijskih zvaničnika u Indiji proveli su poslednjih nedelju dana zaključani u podrumu u Nju Delhiju. Oni rade na pripremi za štampanje državnog budžeta u hiljade primeraka, a ovako je zagarantovana apsolutna tajnost pre zvaničnog… »