Balkan arhiva vesti 28.02.2016

Proustaše Usred Grada: U centru Zagreba se postrojili crnokošuljaši (FOTO) (VIDEO)

Telegraf 28.02.2016
Uoči održavanja najavljenog "postrojavanja časnika na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu", na tom centralnom zagrebačkom trgu je poređano desetak policijskih vozila. Proustaška Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP) postrojila je na… »

U Libiji otet državljanin BiH, oslobođen uz asistenciju bh. vlasti

Slobodna Evropa 28.02.2016
U Libiji je pre desetak dana bio otet državljanin Bosne i Hercegovine, ali je taj slučaj bio vrlo brzo rešen, izjavio je pomoćnik ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovine Zoran Perković, tekeviziji Al Džazira "Celu aktivnost smo vodili van… »

Dojava o bombi lažna, otvoren prelaz Reske-Horgoš

N1 Info 28.02.2016
Oko 21 čas ponovo je otvoren prelaz Reske-Horgoš, pošto je mađarska policija utvrdila da je dojava o bombi bila lažna, preneo je RTS. Saobraćaj normalizovan iz oba smera. Granični prelaz Reske-Horgoš je od 19 časova bio zatvoren sa mađarske… »

Crnokošuljaši paradirali Zagrebom

Alo 28.02.2016
Dvadesetak pripadnika ekstremne desničarske Autohtone Hrvatske stranke prava (HSP) obučenih u crno paradiralo je danas u centru Zagreba, a taj skup je pratio kontraprotest 50-tak pripadnika Radničke fronte protiv fašizma i ustaštva. Dve manje grupe… »

HR: U podrumu pronašla oružje, mine i eksploziv

B92 28.02.2016
Osijek -- Jedna Osječanka ostala je šokirana kad je, prilikom čišćenja nedavno kupljene šupe u podrumskih prostorija zgrade u Osijeku, pronašla oružje, mine i eksploziv. Odmah je o svemu obavestila policiju, pa je u stambenu zgradu vrlo brzo… »

Dodik o približavanju Srbiji: Da se mi pitamo, odavno bi bili integrisani

Pravda 28.02.2016
BEOGRAD – Republika Srpska želi da njeni građani žive slobodno i da se što više poveže sa Srbijom, poručio je danas u Beogradu predsednik RS Milorad Dodik na svečanom prijemu povodom Dana Srpske i godišnjice proglašenja prvog Ustava Srpske… »

Protest izbeglica u Idomeniju

Slobodna Evropa 28.02.2016
Više stotina izbeglica protestuje u Idomeniju zahtevajući da pređu grčko-makedonsku granicu, javio je RTS. Protestuju na pruzi koja spaja Grčku i Makedniju, a mnogi od njih na ulaz u Makedoniju čekaju više od sedam dana. Makedonske vlasti… »

Dodik: Da se RS pita odavno bismo bili integrisani u Srbiju

N1 Info 28.02.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da taj entitet u Bosni i Hercegovini "gleda u Srbiju" i veruje u Srbiju, koja je faktor regionalne stabilnosti, a da je "ideja autohtone BiH propala stvar". Dodik je, na prijemu u Beogradu priređenom… »

Mađarska podiže ogradu na granici sa Rumunijom

RTS 28.02.2016
Mađarski premijer Viktor Orban naložio je ministarstvima unutrašnjih poslova i odbrane da počnu sa pripremama za izgradnju ograde duž granice sa Rumunijom, kako bi se sprečio ulazak migranata. "Ako bude potrebno, mi ćemo se štititi na celom… »

Dodik: Odbijamo sve nametnute odluke

Vesti online 28.02.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u nedelju uveče u Beogradu da Srpska odbija sve nametnute odluke i da više ne može da poštuje odluke Ustavnog suda BiH u kojem "stranci i Bošnjaci" preglasavaju Srbe odlučujući o najvažnijim… »