Izvor: Benchmark arhiva vesti 28.02.2016

Remedy podneo zahtev za Alan Wake's Return trejdmark

Benchmark 28.02.2016
Poslednja informacija koju smo imali u vezi sa nastavkom Alan Wake franšize, jeste da ona nije u opticaju. Remedy je pokušao, kreirao je prototip igre, predložio je izdavačima, ali niko nije bio zainteresovan. Međutim, izgleda da se stvari menjaju na… »

Raspberry Pi 3 stiže uz on-board Wi-Fi i Bluetooth

Benchmark 28.02.2016
Pre nekoliko nedelja, švedski sajt SweClockers je objavio da novi Raspberry Pi uskoro stiže, a sada imamo i potvrdu ove informacije u vidu FCC listinga. Raspberry Pi 3 listing ne opisuje nove funkcije, ali sada sigurno znamo neke karakteristike ovog… »

Wooting One je prva svetska analogna tastatura (video)

Benchmark 28.02.2016
Iako postoji veliki broj tastatura, sa različitim svičevima, jedna stvar im je zajednička. Sve aktuelne tastature su digitalne, ali jedna kompanija želi da promeni ovo. Kompanija pod nazivom Wooting planira da lansira tastaturu koja je u potpunosti… »

Foxconn stopirao akviziciju Sharpa nakon otkrivanja velikih dugova

Benchmark 28.02.2016
Foxconnova akvizicija Sharpa za 6,2 milijarde dolara je trenutno na čekanju, nakon što je Foxconn otkrio značajne dugove koje Sharp nije izmirio. Pomenuti dugovi bi mogli imati vrednost od nekoliko stotina milijardi jena, a rezultirali su stopiranjem… »

Dolazeći AMD Bristol Ridge APU će biti brži od Xbox One konzole

Benchmark 28.02.2016
Prema najnovijim glasinama, jedan od najbržih APU-a iz Bristol Ridge familije će biti brz koliko i Xbox One. AMD-ova Bristol Ridge familija će imati moćan APU, a moći će da se poredi sa konzolama u pružanju 1080p gejming iskustva, a sve ovo u malom… »

Far Cry Primal zahteva GeForce GTX Titan X za 1080p @ 75-90FPS i 4K @ 30FPS

Benchmark 28.02.2016
Nakon lansiranja Far Cry Primal igre na konzolama tokom prethodne nedelje, PC igrači s nestrpljenjem očekuju objavu igre i na računarima, posebno da bi se uverili u performanse naslova. Igrači očekuju da vide da li će igra doneti značajno… »

Procurele navodne fotografije iPhone SE prednjeg panela

Benchmark 28.02.2016
Saznali smo da će novi 4-inčni iPhone najverovatnije nositi ime iPhone SE, a uređaj je već u proizvodnji i njegovo predstavljanje se očekuje do kraja marta. Sada su se pojavile fotografije prednjeg panela iPhone SE modela. Iako ne prikazuju krajnji… »

Novi 4-inčni Apple telefon će nositi naziv iPhone SE?

Benchmark 28.02.2016
Očekuje se da će Apple tokom narednog meseca lansirati svoj novi, 4-inčni iPhone. Telefon, koji je do sada nazivan iPhone 5se, suštinski će biti klon iPhone 5s modela, samo sa modernijim i bržim hardverom. Nove informacije, koje se tiču ovog… »

WhatsApp uklanja BlackBerry iz svoje liste podržanih platformi

Benchmark 28.02.2016
WhatsApp - popularni mobilni servis za slanje poruka, objavio je da će do kraja 2016. godine prestati sa podrškom za sve verzije BlackBerry operativnog sistema, uključujući i BlackBerry 10. Ostale platforme, koje će takođe biti uklonjene iz… »

Zavirite u unutrašnjost Xiaomi Mi 5 telefona

Benchmark 28.02.2016
Jedan od najzanimljivijih telefona koji su predstavljeni na ovogodišnjem MWC sajmu, jeste Xiaomi Mi 5. Najnoviji Xiaomi telefon iz gornje klase je verovatno i najpristupačniji model sa Snapdragon 820 čipsetom. Xiaomi Mi 5 je već prošao i test… »