Izvor: RTS arhiva vesti 28.02.2016

Rijad: Sirijska vlada i Rusija krše primirje

RTS 28.02.2016
Ministar inostranih poslova Saudijske Arabije Adel el Džubeir optužio je Rusiju i vladu predsednika Bašara el Asada za kršenje prekida vatre u Siriji koji je stupio na snagu u petak uveče. El Džubeir je rekao da su avijacije Rusije i sirijskog… »

Ban: Nasilje i zapaljiva retorika na KiM zabrinjavaju

RTS 28.02.2016
Generalni sekretar UN Ban Kimun izrazio je zabrinutost zbog nasilja i zapaljive retorike kojom predstavnici opozicije na Kosovu ometaju rad skupštine i podižu napetost na ulicama i pozvao sve koji su odgovorni da se uzdrže od osporavanja demokratije… »

Živković o listi DS-SDS-LDP: Truli kompromis

RTS 28.02.2016
Poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković nije podržao dogovor o formiranju liste Demokratska Srbija-DS-LDP-SDS, a sve to je nazvao trulim kompromisom. Lider Nove stranke Zoran Živković je vodio polemiku sa tviterašima povodom eventualnog… »

U nesreći u rudniku uglja na severu Rusije poginulo 36 ljudi

RTS 28.02.2016
U eksplozijama u rudniku uglja na ruskom dalekom severu poginulo je 36 ljudi, saopštila je kompanija koja upravlja rudnikom Vorkutaugol. Nesreće su se dogodile u rudniku Severnaja u Vorkuti, u republici Komi, oko 2.000 kilometara severoistočno od… »

Preminuo Senta Milenković

RTS 28.02.2016
Policijski general u penziji i dugogodišnji telohranitelj Slobodana Miloševića, Senta Milenković, preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Milenković je oko podneva preminuo na VMA, preneo je Blic. Senta je punih 11 godina bio… »

Švajcarci rekli "ne" proterivanju stranaca

RTS 28.02.2016
Švajcarski glasači su na referendumu odbacili kontroverznu inicijativu desničarske nacionalističke stranke koja predviđa automatsko proterivanje stranaca koji budu osuđeni za svako, pa i najblaže krivično delo, pokazuju zvanični rezultati… »

Pijan pregazio devojčicu u Blacu, pa pobegao

RTS 28.02.2016
Dvanaestogodišnja devojčica poginula je sinoć u Blacu kada ju je automobilom udario pijani vozač, koji je zatim pobegao sa lica mesta. Devojčica je prelazila ulicu Kralja Petra na obeleženom pešačkom prelazu kada je na nju naleteo "golf"… »

Klintonova ubedljivo pobedila Sandersa u Južnoj Karolini

RTS 28.02.2016
Na unutarstranačkim izborima u američkoj državi Južnoj Karolini, kandidat Demokrata Hilari Klinton je ubedljivo pobedila svog stranačkog kolegu Bernija Sandersa. Analitičari smatraju da su pobedi doprineli glasovi Afroamerikanaca, koji čine veliki… »

Mundo: ID se bavi presađivanjem i trgovinom organima

RTS 28.02.2016
Vađenje i međunarodna trgovina organima ubijenih u borbama ili zarobljenih "otpadnika od pravog islama" prerasla je u cvetajući biznis kalifata islamske terorističke paradržave u Siriji i Iraku, piše španski list "Mundo". List je preneo svedočenja… »

Letonija NATO-u: Branite nas sve dok imamo Rusiju za suseda

RTS 28.02.2016
Istočnoevropske zemlje zatražile su od NATO-a da rasporedi dodatne snage koje bi mogle da započnu borbu protiv ruskih snaga bez zvaničnog odobrenja iz sedišta Alijanse, rekao šef letonske diplomatije Edgard Rinkevičs. Rinkevičs je u intervjuu za… »