Politika arhiva vesti 28.02.2016

Ban zabrinut zbog nasilja na Kosovu

B92 28.02.2016
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio zabrinutost zbog nasilja i zapaljive retorike kojom predstavnici opozicije na KiM ometaju rad skupštine i dižu napetost. On je pozvao sve koji su odgovorni da se uzdrže od osporavanja demokratije pribegavanjem… »

U ponedeljak novi sastanak DS, SDS i LDP

Beta 28.02.2016
U Beogradu će u ponedeljak ponovo biti održan sastanak lidera Demokratske stranke (DS), Socijaldemokratske stranke (SDS) i Liberalno demokratske stranke (LDP) o eventualnom zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, nakon čega bi, kako beogradski… »

Svečanost u Beogradu povodom dana Republike Srpske

Beta 28.02.2016
Predstavništvo Republike Srpske u nedelju uveče je u Skupštini grada Beograda organizovalo svečanost povodom dana Republike Srpske i godišnjice proglašenja prvog Ustava Republike Srpske. Predsedik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da želi da… »

Đurišić: Sve opcije na stolu

RTS 28.02.2016
Demokratska i Socijaldemokratska stranka, kao i partije okupljene oko njih, intenzivno razgovaraju o tome u koliko će kolona proevropska opozicija na predstojeće izbore. Dogovor, kažu, još nisu postigli. Boris Tadić demantovao je medijske navode da… »

Ljajić i Vučić potvrdili koaliciju na svim nivoima

Kurir 28.02.2016
BEOGRAD -Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da se jutros sastao sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem i da je tom prilikom potvrđena koalicija dve stranke na svim nivoima. Ljajić je rekao da je… »

Mihajlović: Dačić namerno dopušta napade na SNS

RTS 28.02.2016
Seksistički napad potpredsednika SPS-a Predraga Markovića na ministarku Jadranku Joksimović ponovo je pokazao svu neiskrenost lidera socijalista Ivice Dačića i to kako vidi saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ocenila je potpredsednica SNS-a… »

Udovički: Javna preduzeća nisu deo zakona jer treba da budu deo tržišta

Večernje novosti 28.02.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički izjavila je da javna preduzeća nisu deo Predloga zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru, jer te plate treba da se stiču na tržištu. Ministarka državne uprave i lokalne… »

VUČIĆ I VELjA SLOŽNI: Nova Srbija i SNS postigli sporazum

Pravda 28.02.2016
BEOGRAD – Nova Srbija postigla je sporazum sa SNS da na predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore izađu u zajedničkoj koaliciji. Kako se navodi u saopštenju Nove Srbije, cilj izborne liste okupljene oko SNS je ubedljiva pobeda na svim… »

Đurić: Srpska lista nije glasala za Tačija

B92 28.02.2016
Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić negirao je da je Srpska lista glasala u parlamentu za izbor novog predsednika Kosova Hašima Tačija. On je te tvrdnje odbacio kao nečuvene i besramne optužbe Demokratske stranke Srbije… »

U Srbiju je sinoć ušlo 136 migranata, danas nijedan

Blic 28.02.2016
U Srbiju je sinoć ušlo 136 migranata, koji su registrovani u Preševu, tamo su prespavali i jutros krenuli ka Šidu. Kako je Tanjugu rečeno u Prihvatnom centru u Preševu, od jutros do ranog popodneva nijedan migrant nije ušao u Srbiju. Policajci svih… »