Arhiva vesti 29.02.2016

Ništa od dogovora opozicije

Večernje novosti 29.02.2016
Propao pokušaj DS, SDS i LDP da zajednički nastupe na parlamentarnim izborima. Čedomir Jovanović nudio da podele mesta na listi po kvoti 55:35:10. DEMOKRATSKA stranka, SDS i LDP na predstojeće vanredne parlamentarne izbore ići će u dva kolone. To… »

Partizan razbio Cedevitu i pomogao Zvezdi

B92 29.02.2016
Košarkaši Partizana deklasirali su evroligaša Cedevitu 82:61, u poslednjem meču pred domaćom publikom u ABA ligi u Hali sportova. Crno-beli su predvođeni Amerikancima Vilsonom, Džonsom i Vilijamsom dominirali protiv hrvatskog tima savladavši ga… »

Evro sutra 123,36 dinara

Radio 021 29.02.2016
Dinar će sutra ojačati prema evru 0,1 odsto, i zvanični srednji kurs će iznositi 123,36 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Nacionalna valuta će biti slabija prema evru za 0,3 odsto na mesečnom nivou, i za 2,5 procenata na… »

Skupština usvojila Zakon o platama zaposlenih u javnom sektoru

Novi magazin 29.02.2016
Zakonom se uređuju plate, naknade i druga primanja državnih službenika i nameštenika, zaposlenih u policiji, u Vojsci Srbije, u organima koje je osnovala Vlada Srbije, kao i u javnim agencijama. Zakon o platama primenjivaće se od 1. januara 2017… »

Sve bezbednosne službe pripravne i spremne da zaštite granicu Srbije

Studio B 29.02.2016
Srbija pažljivo i sa zabrinutošću prati događaje na grčko-makedonskoj granici, gde je oko podneva zbog probijanja granice došlo do sukoba migranata i makedonske policije, izjavio je ministar Aleksandar Vulin. Vulin je istakao da su sve bezbednosne… »

Konačno: Leonardo Dikaprio osvojio Oskara!

Blic 29.02.2016
Internet može da odahne: Leonardu Oskar za "Povratnika", Injarituu za režiju, ali "Pod lupom" je najbolji film godine. Leo je "pobedio" Majkla Fasbendera, Edija Redmejna, Brajana Krenstona i Meta Dejmona i prvi put u karijeri je osvojio Oskara! Napokon… »

Monstruozni Zločin U Moskvi: Ovo je devojčica kojoj je dadilja odsekla glavu i nosila je kroz grad!

Kurir 29.02.2016
Ruski mediji objavili su fotografiju deteta koje brutalno ubila dadilja Gjulčera Bobokulova (38) iz Uzbekistana. Kako se navodi, dadilja je prvo dete zadavila, a potom je glavom deteta mahala na ulicama Moskve. Ona je čitav sat tako šetala dok joj nisu… »

Čabarkapa: Ozbiljne optužbe Perovića, zaštitićemo ligu

Sportski žurnal 29.02.2016
Sportski direktor košarkaške ABA lige Žarko Čabarkapa zatražio je od predsednika Sutjeske Darka Perovića da dokazima potkrepi tvrdnje o „nameštenim utakmicama”, dok će u suprotnom rukovodstvo lige preduzeti mere kako bi se sankcionisao njegov… »

Dačić na Ist Riveru: ZSO nije formirana - negativna poruka Srbima i EU

RTS 29.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu da je Srbija posvećena dijalogu Beograda i Prištine i naglasio značaj Zajednice srpskih opština, koja uprkos Briselskom sporazumu još nije formirana, što, kako… »

Makedonci krpe ogradu, izbeglice sede na pruzi

RTV 29.02.2016
IDOMENI, ATINA - Na grčko-makedonskoj granici situacija je relativno mirna nakon obračuna policije sa migrantima koji su oko podneva probili ogradu. 265. Kako javlja grčka agencija ANA, izbeglice u znak protesta sede na pruzi u pograničnoj zoni sa… »