Balkan arhiva vesti 29.02.2016

Đevđelija: "Ovan", suzavac, povređena deca / VIDEO

B92 29.02.2016
Đevđelija -- Najmanje 30 ljudi, među njima i više dece, zatražilo je lekarsku pomoć nakon što su migranti probili ogradu na granici Makedonije i Grčke. Kako bi sprečili prodor izbeglica prema teritoriji Makedonije, policajci su bacili suzavac i… »

Hafington Post: Ono što se događa u Hrvatskoj je uznemirujuće!

Kurir 29.02.2016
Ono što se događa u Hrvatskoj u vezi sa formiranjem nove Vlade uznemirujuće je iz demokratske i evropske perspektive, piše američki informativni veb-sajt Hafington post. Poslije Poljske i Mađarske, Hrvatska je još jedna članica EU koja je… »

Dvadeset godina poslije: Sjećanja na dan deblokade Sarajeva

Glas Amerike 29.02.2016
Dan deblokade glavnog grada BiH već dug skoro niko i ne obilježava, no za građane Sarajeva koji su skoro četiri godine živjeli pod granatama, bez struje i vode, ovaj datum jedan je od najznačajnijih. Četvorogodišnja opsada Sarajeva zvanično je… »

Devojčicu silovala braća i otac, bratu rodila dete!

Alo 29.02.2016
Z. Đ. (15) iz Dervente, koja je rodila dečaka, zlostavljala trojica ukućana. Prijavila svog oca sumnjajući da je otac i njenog deteta, ali DNK pokazao drugačije. Istinu prikrivala zbog očevih pretnji. Nesrećnu devojčicu Z. Đ. (15) iz Dervente… »

Eskalirao sukob crnogorskog Tužilaštva i policije

RTV 29.02.2016
PODGORICA - Problemi u saradnji Tužilaštva i Uprave policije Crne Gore javno su eskalirali poslednjih dana, a "okidač" je bilo hapšenje dvojice visokopozicioniranih policajaca osumnjičenih za nestanak dokumenata iz jednog od predmeta kojim se bavi… »

Banjalučanin koji 13 dana štrajkuje glađu zbog posla prebačen u bolnicu, pa vraćen u park

Blic 29.02.2016
Njegoš Tomić iz Višegrada, koji 13 dana štrajkuje glađu u banjalučkom parku "Dr Mladen Stojanović", nakon što je primio infuziju u Službi hitne pomoći vraćen je u park, potvrđeno je Srni u Domu zdravlja Banjaluka. Lekar u Službi hitne pomoći… »

Uhapšeni krijumčari kokaina, među njima i državljani Srbije

N1 Info 29.02.2016
U međunarodnoj policijskoj akciji "Dunav" razbijena je grupa krijumčara kokaina i uhapšeno više državljana Hrvatske, Austrije i Srbije, saopštio je hrvatski MUP. Zbog krijumčarenja oko 34 kilograma kokaina vrednog najmanje 1,36 miliona evra, dosad… »

Sarajevo obeležava Dan nezavisnosti, bez slavlja u Banjaluci

RTS 29.02.2016
U Bosni i Hercegovini se sutra obeležava 1. mart, dan kada je 1992. godine održan referendum o nezavisnosti, odnosno njenom otcepljenju od SFR Jugoslavije. Koliko je ta država i danas podeljena govori o tome da taj dan, kako je rekao predsednik RS… »

Grčka novinarima zabranila pristup izbegličkim kampovima

RTS 29.02.2016
Grčke vlasti su medijima zabranile pristup svim kampovima za registraciju i tranzit migranata u zemlji, zbog prenatrpanosti tih centara. U saopštenju ministarstva za imigracionu politiku kaže se da se poslenicima medija za posetu centrima za migrante… »

TEMPIRANA BOMBA: Prete li Vukovaru veći nemiri nakon poslednjeg premlaćivanja mladića?

Pravda 29.02.2016
Nedavni slučaj brutalnoga premlaćivanja Tomislava Šandora (20) u Vukovaru još jednom je Vukovarcima, ali i celoj Hrvatskoj, pokazao koliko je ovaj grad zapravo i danas ranjiv i osetljiv. Šandor, koji se samo zatekao u pogrešno vreme i na pogrešnom… »