Izvor: Danas arhiva vesti 29.02.2016

Spor oko toga ko će biti lider saveza

Danas 28.02.2016
Poslednji sastanak o nastupu proevropske opozicije na izborima. Predsednici DS, SDS i LDP Bojan Pajtić, Boris Tadić i Čedomir Jovanović sastaće se danas u podne u prostorijama Tadićeve partije kako bi doneli konačnu odluku o tome da li će… »

Turska: Sedam eksplozija u kurdskoj "prestonici"

Danas 28.02.2016
Dijarbakir - - - Najmanje sedam eksplozija u roku od deset minuta odjeknulo je u predgrađu Dijarbakira, najvećeg grada na jugoistoku Turske, pretežno naseljenom Kurdima, preneo je sinoć Sputnjik. U izveštajima agencija nisu iznošeni detalji o… »

Neizvestan nastup Novaka za Srbiju

Danas 29.02.2016
Zbog infekcije oka Đoković neće trenirati nekoliko dana. Beograd - Nakon što je Felicijanu Lopezu predao meč četvrtfinala Dubaija Novak Đoković stigao je u subotu u Beograd. Najbolji teniser današnjice obaviće u prestonici Srbije pregled očiju… »

Voleo bih da snimim film u Srbiji

Danas 29.02.2016
DŽon Mektirnan, američki reditelj i dobitnik nagrade Festa Beogradski pobednik, govori za Danas. Beograd - Američki reditelj DŽon Mektirnan, koji je nakon obrazovanja na prestižnim školama - DŽulijardu i konzervatorijumu Američkog filmskog… »

"50 nijansi sive" i "Fantastična četvorka" podelili Zlatnu malinu

Danas 28.02.2016
Nagrade za najgora holivudska ostvarenja dodeljena po 36. put. Holivud - - Erotski bioskopski hit "50 nijansi sive" je bio glavni u dobijanju Zlatnih malina - nagrada za najgora holivudska filmska ostvarenja, pošto je osvojio pet trofeja na ceremoniji… »

Krajem marta aukcija za Mlekaru Šabac

Danas 28.02.2016
Početna cena za firmu Miroslava Bogićevića biće 6,4 miliona evra Interesovanje za Mlekaru u poslednjih nekoliko meseci iskazali su francuski giganti Laktalis i Danone, nemački Megle, ali i Svislajon - Takovo, a nije isključeno ni da sam Bogićević… »

Đaci uče u buđi, krov prokišnjava

Danas 29.02.2016
Meštani Selevca protestom ukazali na teške uslove u kojima njihova deca pohađaju nastavu u OŠ "Đorđe Jovanović" Selevac, Beograd - Roditelji čija deca pohađaju Osnovnu školu "Đorđe Jovanović" u Selevcu kod Smederevske Palanke, okupili su se… »

Da li će nemački kapital oživeti, ili dokrajčiti, srpske farme

Danas 29.02.2016
Povodom najave dolaska kompanije Tenis - ko će profitirati, a ko snositi štetu od te investicije U periodu od 2002. do 2012. godine u Srbiji je ugašeno 150.000 poljoprivrednih gazdinstava, što praktično znači da je iz evidencije izbrisano svako… »

Vanvremenski Kejnz

Danas 29.02.2016
Čak i oni, koji uporno tvrde da tržišne ekonomije teže uspostavljanju pune zaposlenosti, prinuđeni su da svoja gledišta brane unutar okvira koji je kreirao Kejnz. Godine 1935. Džon Majnard Kejnz poručio je Džordžu Bernardu Šou: "Uveren sam da… »

Gimnazije su bile omražene

Danas 29.02.2016
Još zamašnija je bila reforma obrazovanja u kojoj mlade ljude treba pripremiti za konkretna radna mesta a ne za životni poziv. Mlade ljude treba pripremati, kako se tada govorilo za fabrike a ne za barikade. Napravljen je izvestan kompromis između… »