Izvor: Dojče vele arhiva vesti 29.02.2016

Masovno pokrštavanje izbeglica u Nemačkoj

Dojče vele 29.02.2016
Oni su iz Irana, Avganistana i Pakistana i u svojim zemljama nisu mogli da upražnjavaju hrišćansku veru. U bazenima u Nemačkoj se vrše masovna krštenja izbeglica. Da li iz ubeđenja ili zbog dobijanja azila? Za Benjamina, nakon što je na par… »

Merkel: Nemam plan B

Dojče vele 29.02.2016
Kancelarka Angela Merkel od građana Nemačke zahteva strpljenje u rešavanju izbegličke krize, i dalje insistira na međunarodnom rešenju i kaže da nema nikakav „plan B“. „Da, to je težak put“, izjavila je savezna kancelarka u intervjuu za… »

„Treba da učimo od Švajcaraca“

Dojče vele 29.02.2016
Švajcarska narodna stranka nije uspela da izdejstvuje promenu zakona kojim bi stranci i zbog sitnih delikata bili proterivani iz države. Građani su na referendumu to sprečili. Švajcarski glasači na referendumu odbacili kontroverznu inicijativu… »

Igra je završena!

Dojče vele 29.02.2016
Nakon trijumfa na predizborima u Južnoj Karolini, Hilari Klinton se pozicionirala kao najbolji mogući kandidat američkih Demokrata. Berni Sanders bi zato trebalo da prestane sa napadima na nju, smatra Ines Pol. Postoji mnogo razloga da se smatra da je… »

Oskar nije Nobelova nagrada

Dojče vele 29.02.2016
Šta nam Oskar govori o kvalitetu filmova i posebno kinematografije? Ne mnogo, smatra u svom komentaru Johen Kirten. Zamislimo sledeći scenario: najesen, u Stokholmu se saopštava ko je dobitnik Nobelove nagrade za film. Nezamislivo? Možda... ali… »

Iran: nada umire poslednja

Dojče vele 29.02.2016
Rezultat parlamentarnih izbora u Iranu je jasna poruka birača - oni nisu više spremni da podržavaju tvrd politički kurs i mnogo su naučili iz događaja u Siriji i Avganistanu, tvrdi Džamšid Farugi. Jedna jevrejska poslovica kaže: kada postoje samo… »

Teorije zavere u službi političkih elita

Dojče vele 29.02.2016
„Kada političari nemaju šta da kažu o budućnosti, kada ne znaju da ponude izlaz, uvek se vraćaju u prošlost i pokušavaju da nas zarobe u stare ideološke podele“, kaže za DW zagrebački politikolog Nebojša Blanuša. Dojče vele: Šta su to… »

Tači – predsednik u senci protesta

Dojče vele 29.02.2016
Hašim Tači je postao predsednik Kosova u trenutku kada je tamošnje društvo oštro podeljeno. Ako Tači ne bude bio u stanju da to prevaziđe, nastavak haosa je neizbežan, smatra Vilma Filjaj-Balvora. Nije dobar znak ako je predsednik izabran uz… »