Izvor: Južne vesti arhiva vesti 29.02.2016

Poslanici izglasali - Pirot postaje grad

Južne vesti 29.02.2016
Pirot Opština Pirot je, uz Kikindu i Vršac, postala grad nakon što su narodni poslanici sa 156 glasova "za" usvojili Zakon o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji koji ovo propisuje. Predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić čestitao… »

Donirali leskovačkoj Opštoj bolnici 6,4 miliona dinara

Južne vesti 29.02.2016
Leskovac Lokalne samouprave iz Jablaničkog okruga i vlasnici malih i srednjih preduzeća donirali su novac Opštoj bolnici u Leskovcu za kupovinu neophodne medicinske opreme za delovanje u vanrednim situacijama. Od ukupne sume lokalne samouprave donirale… »

Ašćerić: “Ispada da sam ja kriv za sve”

Južne vesti 29.02.2016
Niš Po svemu sudeći sada već bivši napadač niškog Radničkog Nikola Ašćerić, oglasio se povodom burnog odlaska iz kluba. Zahvaljuje navijačima i saigračima i ističe da ne želi da se diže prevelika prašina oko njegovog odlaska i da mu je… »

Opet se evidentira koliko se duguje niškim radnicima

Južne vesti 29.02.2016
Niš Od ponedeljka 7. marta radnici nekadašnjih industrijskih giganata iz Niša koji potražuju zaostale zarade, moraće opet da prijavljuju šta im se i od kada duguje. Prva isplata očekuje se do kraja godine, kaže gradonačelnik Niša Zoran… »

Koncert "Konstantina" damama na dar

Južne vesti 29.02.2016
Niš Na Međunarodni praznik žena 8. mart, niška vokalna grupa “Konstantin” prirediće celovečernji koncert u sali Doma vojske u Nišu od 20 sati koji će, kako kaže, pokloniti damama. Na koncertu će biti dela pop, rok, evergrin, filmske muzike… »

Neslaganje oko toga da li "Mediani" preti kolaps

Južne vesti 29.02.2016
Niš Dok direktor niške “Mediane” Bratislav Vučković kaže da je održavanje gradske čistoće dovedeno u pitanje jer im Grad nije uplatio sav novac neophodan za funkcionisanje ovog preduzeća, većnik Miloš Banđur kaže da Vučković dramatizuje… »

U Srbiji budžete kriju, u EU su “na tacni”

Južne vesti 29.02.2016
Niš Sokobanja Trgovište I dok se ponekad čini da je potrebno biti haker da bi se na sajtovima nekih opština i gradova pronašle odluke i budžeti, koji treba da budu javno dostupni podaci, a mnoge od njih ove dokumente i ne objavljuju, u Evropi se… »

Masimo krajem marta u Nišu

Južne vesti 29.02.2016
Niš U niškom Domu Vojske 23. marta koncert će održati popularni hrvatski pop pevač Masimo Savić. Masimo, koji je nedavno rasprodao beogradski Sava centar, kako kažu organizatori, nastupiće u Nišu, Kraljevu i Novom Sadu sa istom predanošću i… »

“Pokret za Preokret” izlazi na izbore u Nišu

Južne vesti 29.02.2016
Niš Nastao kao bunt jednog čoveka, “Pokret za Preokret” koji je formirao bivši poslanik SDS-a Janko Veselinović, polako širi svoju mrežu, ali i koalicioni potencijal po Srbiji. Biće na izbornoj listi lokalnih izbora u Nišu. Posle tribine koju… »

Radnički više ne računa na Nikolu Ašćerića

Južne vesti 29.02.2016
Niš Visoki napadač nije više u planovima Milana Rastavca. Ašćerić je podneo zahtev za arbitražni raskid ugovora, najverovatnije će biti presuđeno u njegovu korist, tako da klub više ne računa na njega, kaže šef stručnog štaba Nišlija. Saga… »