Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 29.02.2016

Poslanici izglasali - Pirot postaje grad

Južne vesti 29.02.2016
Pirot Opština Pirot je, uz Kikindu i Vršac, postala grad nakon što su narodni poslanici sa 156 glasova "za" usvojili Zakon o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji koji ovo propisuje. Predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić čestitao… »

Donirali leskovačkoj Opštoj bolnici 6,4 miliona dinara

Južne vesti 29.02.2016
Leskovac Lokalne samouprave iz Jablaničkog okruga i vlasnici malih i srednjih preduzeća donirali su novac Opštoj bolnici u Leskovcu za kupovinu neophodne medicinske opreme za delovanje u vanrednim situacijama. Od ukupne sume lokalne samouprave donirale… »

Neslaganje oko toga da li "Mediani" preti kolaps

Južne vesti 29.02.2016
Niš Dok direktor niške “Mediane” Bratislav Vučković kaže da je održavanje gradske čistoće dovedeno u pitanje jer im Grad nije uplatio sav novac neophodan za funkcionisanje ovog preduzeća, većnik Miloš Banđur kaže da Vučković dramatizuje… »

U Srbiji budžete kriju, u EU su “na tacni”

Južne vesti 29.02.2016
Niš Sokobanja Trgovište I dok se ponekad čini da je potrebno biti haker da bi se na sajtovima nekih opština i gradova pronašle odluke i budžeti, koji treba da budu javno dostupni podaci, a mnoge od njih ove dokumente i ne objavljuju, u Evropi se… »

“Pokret za Preokret” izlazi na izbore u Nišu

Južne vesti 29.02.2016
Niš Nastao kao bunt jednog čoveka, “Pokret za Preokret” koji je formirao bivši poslanik SDS-a Janko Veselinović, polako širi svoju mrežu, ali i koalicioni potencijal po Srbiji. Biće na izbornoj listi lokalnih izbora u Nišu. Posle tribine koju… »

Ministar Lončar u stanu Zemunskog klana

Južne vesti 29.02.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisao je 2002. godine ugovor o kupovini stana sa suprugom Sretka Kalinića, najpoznatijeg ubice Zemunskog klana, otkriva Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK. Lončar nije želeo da novinarima kaže… »