Izvor: Kurir arhiva vesti 29.02.2016

Pajtić: Idemo u dve kolone, nećemo sa SDS i LDP

Kurir 29.02.2016
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da ta partija neće izaći na predstojeće parlamentarne izbore u koaliciji sa Socijaldemokratskom strankom i Liberalno demokratskom partijom. Pajtić je rekao da će DS na izborima… »

Monstruozni Zločin U Moskvi: Ovo je devojčica kojoj je dadilja odsekla glavu i nosila je kroz grad!

Kurir 29.02.2016
Ruski mediji objavili su fotografiju deteta koje brutalno ubila dadilja Gjulčera Bobokulova (38) iz Uzbekistana. Kako se navodi, dadilja je prvo dete zadavila, a potom je glavom deteta mahala na ulicama Moskve. Ona je čitav sat tako šetala dok joj nisu… »

Tabaković: NBS će održavati stabilnost kursa

Kurir 29.02.2016
NBS će, ne povodeći se za savetima onih koji ne žive ovde, ali slušajući i razmatrajući sve njihove predloge, raditi tako da će i dalje održavati stabilnost kursa, uz najmanje troškove i najviše rezultata, izjavila je danas guvernerka NBS… »

Skupština Izglasala: Usvojen Zakon o platama u javnom sektoru

Kurir 29.02.2016
Skupština Srbije usvojila je danas Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru kojim se uredjuju plate za oko 500.000 zaposlenih, a čiji je cilj da svi primaju istu platu za isti posao. Zakonom se uređuju plate, naknade i druga primanja… »

(Video I Foto) Game Over Oscar: Tviteraši se šalili sa Leonardom Dikaprijem! Da umreš od smeha!

Kurir 29.02.2016
Leonardo Dikaprio je posle šest nominacija dosad napokon je osvojio Oskara za najbolju mušku ulogu u filmu Povratnik. Glumac je do sada bio nominovan čak pet puta za glavnu mušku ulogu i jednom za sporednu mušku ulogu, ali mu je statua nekako uvek… »

Napeto Na Granici: Makedonci krpe ogradu, izbeglice sede na pruzi

Kurir 29.02.2016
Nekoliko stotina izbeglica iz Sirije i Iraka probilo je ogradu na pruzi kod Đevđelije. Policija je na migrante bacila suzavac i dimne bombe, a oni su uzvratili kamenicama. 15.00 - Na grčko-makedonskoj granici situacija je relativno mirno nakon… »

Srbiju Predstavlja Dačić: Večeras sednica Saveta bezbednosti o Kosovu

Kurir 29.02.2016
U Njujorku će večeras biti održana redovna sednica Saveta bezbednosti o Kosovu, na kojoj će Srbiju predstavljati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Na sednici će biti razmotren izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki-muna o radu UNMIK i… »

(Video) Raseljavaju Džunglu: Počelo rušenje migrantskog kampa u Kaleu

Kurir 29.02.2016
Vlasti u Francuskoj počele su danas rušenje južnog sektora improvizovanog izbegličkog kampa u francuskoj luci Kale, poznatog kao Džungla, utočišta za hiljade migranata koji pokušavaju da pronađu bolji život u Britaniji. Radnici ruše… »

Zanatlije, Pažnja: 5.000 umesto 250.000 za ozakonjenje zanatskih radnji

Kurir 29.02.2016
BEOGRAD - Zanatlije i preduzetnici koji žive od svojih usluga plaćaće taksu od 5.000 dinara za ozakonjenje radnji do 100 kvadrata, umesto dosadašnjih 250.000 dinara. Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je… »

Ljajić: Kazahstan će opet razmotriti zahtev Srbije za izvoz 5.000 automobila

Kurir 29.02.2016
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić sastao se danas sa premijerom Kazahstana Karimom Masimovim kome je ponovo izneo zahtev za izvozom 5.000 automobila proizvedenih u Srbiji na tržište Carinske unije Rusije… »