Balkan arhiva vesti 07.03.2016

Hrvatska traži od Rusije da ne šalje mnogo turista

Press 07.03.2016
Ambasador Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov, izjavio je da mu je, kada je najavio da ove sezone u Hrvatsku na letovanje planira da dođe 300.000 Rusa, rečeno da je hrvatski deo Jadrana prebukiran i da broj svede na 100.000 turista, preneo je portal… »

Ivanov: Makedonija brani EU od EU

RTV 07.03.2016
SKOPLJE - Makedonski predsednik Đorđe Ivanov ocenio je da je Makedonija direktno na udaru migrantske krize i da je dovedena u situaciju da brani Evropsku uniju od nje same. U kolumni za britanski Telegraf uoči današnjeg evropskog samita o migrantskoj… »

"Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima"

Vesti online 07.03.2016
Lider socijaldemokrata Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je govor mržnje deo političkog govora koji ima snagu da od čoveka napravi fizičkog nasilnika i da je takav govor prvenstveno prisutan kod desnice. - Govor mržnje je plašenje naroda… »

Sud i Tužilaštvo BiH povodom slučaja Radončić: Ne vodimo politički montirane procese

Slobodna Evropa 07.03.2016
Sud Bosne i Hercegovine danas je odbacio optužbe da pravosuđe vodi politički motivisan proces protiv lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, ističući da je sud nezavisna institucija, koja nije potčinjena političarima… »

Slučaj Mahir Rakovac: Škola podnosi tužbu

Al Jazeera 07.03.2016
Međunarodna osnovna škola u Sarajevu je navela da će podnijeti krivičnu prijavu protiv svih koji su u toku istrage nanijeli štetu učenicima, roditeljima i uposlenicima. Uprava Međunarodne osnovne škole u Sarajevu izdala je saopćenje za javnost… »

Mađarska i Hrvatska ponovo otvaraju železničke prelaze

RTS 07.03.2016
Mađarska i Hrvatska će ponovo otvoriti tri zajednička železnička granična prelaza, koji su zatvoreni od sredine prošle godine zbog izbegličke krize, javila je mađarska agencija MTI. Zasad se ne zna kad će ti prelazi biti ponovo otvoreni, niti da… »

Hadžialić: Švedska želi investirati u BiH

Al Jazeera 07.03.2016
U BiH ne želi ulagati samo bh. dijaspora nego i švedski investitori žele naći nova tržišta, kaže ministrica obrazovanja Kraljevine Švedske Aida Hadžialić. Švedska daje punu podršku Bosni i Hercegovini na putu ka Europskoj uniji (EU), poručila… »

I BIJELJINI PRETI POTOP: Zabranjena plovidba Savom, na snazi vanredne odbrane od POPLAVA (VIDEO)

Telegraf 07.03.2016
Reke Drina i Sava kod Bijeljine dostigle su neposredne kote redovne odbrane od poplava koja bi večeras mogla biti uvedena na Drini, a sutra na Savi. Zbog visokog vodostaja i premašene kote vanredne odbrane od poplava na reci Savi od Srpca do ušća reke… »

SDP tuži DPS zbog "revanšizma"

RTV 07.03.2016
PODGORICA - Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) tužiće svog bivšeg, dugogodišnjeg partnera u vlasti, Demokratsku partiju socijalista (DPS) zbog političkog "progona i revanšizma", najavljeno je danas iz te stranke. Visoki funkcioner SDP-a… »

Idomeni, migranti blokirali prugu

RTS 07.03.2016
Više desetina migranata protestovalo je sedeći na železničkoj pruzi koja prolazi pored izbegličkog kampa u Idomeniju kod grčko-makedonske granice. Migranti su pozvali evropske lidere, koji su na samitu u Briselu, da otvore granice. Protest izbeglica… »