Društvo arhiva vesti 07.03.2016

POPLAVE U SRBIJI Vanredna situacija u 12 opština (FOTO I VIDEO)

Večernje novosti 07.03.2016
Obilne padavine izazvale su poplave u Srbiji. Proglašena je vanredna situacija u 12 opština. Vojska pomaže lokalnoj samoupravi. U utorak u osam sati sednica Vlade Srbije. VELIKA količina padavina dovela je do porasta vodostaja reka u pojedinim… »

U Prijepolju vanredno, ali zbog struje

Mondo 07.03.2016
U devet mesnih zajednica opštine Prijepolje, proglašena je vanredna situacija zbog problema sa isporukom električne energije, rekao je predsednik opštine Emir Hašimbegović. Foto: MONDO/Predrag Vujić "Dalekovodi od 10 i 40 kilovata su van napona… »

Ministarstvo odbrane: Nema opasnog zračenja u zgradi Generalštaba

Večernje novosti 07.03.2016
Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je merenjem utvrđeno da nema opasnog zračenja u zgradi Generalštaba u Beogradu koja je bombardovana 1999. godine. Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je merenjem utvrđeno da nema opasnog zračenja u… »

"Najvažnije – nema žrtava, ali nismo mirni"

B92 07.03.2016
Najvažnije je da u novim poplavama niko nije izgubio život, ali do 11. marta, do kada se očekuju padavine, nećemo biti mirni. To je gostujući u Vestima B92 rekao načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, koji je dodao da je došlo do… »

NE ZABORAVITE KIŠOBRANE: U Srbiji danas oblačno sa kišom

Kurir 07.03.2016
U Srbiji će danas biti oblačno sa kišom, na visokim planinama i snegom, a samo će pre podne na severu i zapadu zemlje biti suvo, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod. Veća količina padavina očekuje se u centralnim, istočnim i… »

NOVOSTI SAZNAJU U toku pet disciplinskih postupaka protiv izvršitelja, dvojica pred zabranom rada!

Večernje novosti 07.03.2016
Disciplinska komisija vodi pet postupaka protiv "plenitelja" zbog brojnih nepravilnosti. Za godinu dana doneto 26 rešenja o disciplinskoj odgovornosti. Pod lupom i finansijske mahinacije. U TOKU je pet disciplinskih postupka protiv izvršitelja pred… »

Prolećne vode 2016.

Vreme 07.03.2016
Sava kod Šapca će 08./09. granicu vanredne odbrane od poplava, na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava. Sava kod Šapca će 08./09. granicu vanredne odbrane od poplava, na Dunavu od… »

Mihajlović: Žene da konačno budu ravnopravne

B92 07.03.2016
Beograd -- Ministarka Zorana Mihajlović ocenila je, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, da je vreme da žene postanu ravnopravne i poštovane. Ona je navela da je vreme da žene ne moraju više podsećati društvo da žele ekonomsku i političku… »

Kiša usporava saobraćaj

RTS 07.03.2016
Povremeno jači pljuskovi, kiša umerenog intenziteta i lokalni pljuskovi usporavaju saobraćaj na putevima u Srbiji, dok se na visokim planinama očekuje sneg, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije… »

SPS (tek) danas predaje listu, opet "kriv Tadić"

Mondo 07.03.2016
Glavni odbor SPS najavio je da će ta stranka danas predati listu, optuživši Borisa Rankovića sekretara koalicionog partnera Zelenih i, kako navode, "dugogodišnjeg saradnika Borisa Tadića" da je juče opstruirao predaju listu SPS RIK-u. Foto: MONDO -… »