Izvor: Akter/Društvo arhiva vesti 07.03.2016

Sutra bez škole u Novom Pazaru

Akter 07.03.2016
Osnovne i srednje škole u Novom Pazaru sutra neće raditi, odlučeno je na sednici Štaba za vanredne situacije. Kako novopazarski radio Sto plus saznaje u ovom telu, obdaništa i ostale javne gradske i republičke ustanove u gradu radiće normalno… »

U Prijepolju oko 2.000 domaćinstava bez struje

Akter 07.03.2016
Usled obilnih snežnih padavina koje su tokom noći pale na teritoriji ove opštine, u prekidu je saobraćaj na državnom putu koji preko Jabuke vodi do granice sa Crnom Gorom, a oko dve hiljade seoskih domaćinstava je bez struje. „Zbog drveća koje je… »

Najteže u Lučanima, padavine se premeštaju ka jugu

Akter 07.03.2016
Direktor preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je večeras da je zbog poplava trenutno najteža situacija u Lučanima, gde je nivo Bjelice viši u odnosu na maj 2014. godine, i voda ne može da se ulije u Zapadnu Moravu čiji je nivo takođe… »

Nema opasnog zračenja

Akter 07.03.2016
Ministarstvo odbrane odbacilo je danas kao netačne informacije u vezi sa navodnim „opasnim zračenjem“ bombardovane zgrade Generalštaba u Beogradu i ističe da je merenjem utvrđeno da je merenje pokazalo da je zabeležen tzv. prirodni fon… »

Sutra obilna kiša na jugu i jugoistoku Srbije

Akter 07.03.2016
Republički hidrometeorolški zavod izdao je danas upozorenje da se u južnim i istočnim krajevima očekuje obilna kiša, od 20 do 40 l/m2, a na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i više. Za sutra se najavljuje na istoku oblačno jutro sa ponegde slabom… »

Mihajlović: Žene da konačno budu ravnopravne

Akter 07.03.2016
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da borba za jednaka prava žena predugo traje i, čestitajući sugrađankama praznik, poželela da od ovog 8. marta više ne moraju da podsećaju društvo da žele ekonomsku i političku… »

Dačić: Listu predajemo najverovatnije večeras

Akter 07.03.2016
Lider SPS-a Ivica Dačić najavio je da će koalicija okupljena oko te stranke listu za predstojeće izbore predati najverovatnije večeras, kao i da će iz ranije najavljenog naziva biti uklonjeno ime Zelenih Srbije. Dačić je novinarima u sedištu… »

Verbić: Povećanje moglo da bude i veće

Akter 07.03.2016
Srđan Verbić izjavio je danas da su povećanje plata u javnom sektoru najviše osetili prosvetari, ali i da to povećanje od četiri odsto jeste malo. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da su povećanje plata… »

Ljajić u Novom Pazaru, poplave odnele mostove

Akter 07.03.2016
Potpredsednik vlade i ministar za telekomunikacije Rasim LJajić stigao je Novi Pazar i obelazi delove grada koji su poplavljeni usled obilnih padavina. Potpredsednik vlade Rasim Ljajić, koji je doputovao danas u Novi Pazar i obišao poplavljena… »

Bez rodne ravnopravnosti nema socijalne pravde

Akter 07.03.2016
Zaštitnik građana Saša Janković čestitao je danas ženama u Srbiji 8. mart, Međunarodni dan žena, ističući da nezaposlenost, siromaštvo, konflikti i krize pogađaju žene teže nego muškarce, a da je upravo učešće žena, i još više… »