Izvor: Akter/Politika arhiva vesti 07.03.2016

Izbori u svih 17 beogradskih opština 24. aprila

Akter 07.03.2016
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević raspisao je danas izbore za odbornike svih 17 skupština gradskih opština u Beogradu, koji će se održati 24. aprila. Nikodijević je, nakon potpisivanja odluke o raspisivanju rekao novinarima da… »

Fokus na zapadni Balkan je dobra stvar

Akter 07.03.2016
Učesnici konferncije “Konsolidacija evropske ideje na zapadnom Balkanu” saglasili su se da je dobro što je region vraćen u centar pažnje Evropske unije i pozdravili inicijativu poslanika nemačke Socijaldemokratske partije (SPD) čiji je cilj da… »

U JBS upisano 7.000.095 birača

Akter 07.03.2016
U Jedinstveni birački spisak (JBS) upisano je 7.000.095 birača, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Iz tog ministarstva napominju da pripadnici nacionalnih manjina imaju pravo da se u JBS upišu prvo na ćiriličnom… »

Zukorlić zamrzao funkciju muftije radi politike

Akter 07.03.2016
Muftija sandžački Muamer Zukorlić biće nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice na izborima 24. aprila, objavio je portal Sandžakpreš, inače, blizak Islamskoj zajednici u Srbiji. Prethodno je, kako se navodi, Mešihat te verske zajednice… »

DS: Zašto gradonačelnik BG nije podneo ostavku?

Akter 07.03.2016
Šef odbornika Demokratske stranke u Skupštini grada Balša Božović izjavio je da su u 17 beogradskih opština raspisani izbori, ali da se još ne zna zbog čega gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije podneo ostavku. "Nemamo izbore u glavnom gradu… »

Dačić: Do kraja sedmice rezultati Radne grupe

Akter 07.03.2016
Radna grupa koja ispituje okolnosti pogibije dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji bi do kraja sedmice trebalo da prezentuju Kolegijumu Ministarstva spoljnih poslova nalaze do kojih su došli, izjavio je danas minstar spoljnih poslova Ivica Dačić… »

Đorđević zahvalio Rusiji na podršci

Akter 07.03.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom i tom prilikom iskazao zahvalnost ruskoj strani zbog snažne podrške našim spoljno-političkim prioritetima. Kako je saopšteno iz tog resora… »

Dačić: Listu predajemo najverovatnije večeras

Akter 07.03.2016
Lider SPS-a Ivica Dačić najavio je da će koalicija okupljena oko te stranke listu za predstojeće izbore predati najverovatnije večeras, kao i da će iz ranije najavljenog naziva biti uklonjeno ime Zelenih Srbije. Dačić je novinarima u sedištu… »

Goranci sa listom Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje

Akter 07.03.2016
Građanska inicijativa Goranaca, kao jedina politička i nacionalna organizacija Goranaca u Srbiji, na izborima na svim nivoima nastupa sa listom "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje," saopštila je Građanska inicijativa Goranaca (GIG). "Aleksandar… »

Proglašena lista Za pravednu Srbiju - DS

Akter 07.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je drugu listu za predstojeće parlammnet izbore - listu Za pravednu Srbiju - Demokratska srtanka (Nova, DS HV, Z ZS)" Na listi je 246 kandidata za buduće poslanike republičkog parlamenta, a prvi na listi je lider… »