Izvor: Blic arhiva vesti 07.03.2016

Najteže u Lučanima, padavine se premeštaju ka jugu

Blic 07.03.2016
Direktor preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je večeras da je zbog poplava trenutno najteža situacija u Lučanima, gde je nivo Bjelice viši u odnosu na maj 2014. godine, i voda ne može da se ulije u Zapadnu Moravu čiji je nivo takođe… »

Odluka O Sudbini Migranata: Lideri EU stigli u Brisel na sastanak sa Davutogluom

Blic 07.03.2016
Lideri Evropske unije stigli su danas u Brisel gde bi uskoro trebalo da počne samit o izbegličkoj krizi, na kojem će zatražiti od Turske da učini više kako bi sprečila migrante da stižu u Evropu i intenzivirati pomoć Grčkoj, u kojoj su zbog… »

Gojkovićeva raspisala lokalne izbore za 24. april

Blic 07.03.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas izbore za odbornike skupština gradova i opština, koji će biti održani 24. aprila. Lokalni izbori, kako je rekla Gojkovićeva, neće biti održani u 14 lokalnih samouprava u kojima mandat… »

U okršaju tuniske vojske i islamista na granici sa Libijom 26 poginulih

Blic 07.03.2016
Tuniske vlasti saopštile su danas da je u sukobima policije i islamista u blizini granice sa Libijom poginulo ukupno 26 ljudi, među kojima je 21 islamista, jedan tuniski vojnik i troje civila i jedna 12-godišnja devojčica. Islamisti su izvršili napad… »

NATO uputio brodove u vode Grčke i Turske u Egeju

Blic 07.03.2016
NATO je danas uputio brodove u teritorijalne vode Grčke i Turske u Egejskom moru u okviru borbe protiv krijumčarenja migranata u Evropu, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. "NATO danas započinje aktivnosti u teritorijalnim vodama"… »

Antić: EPS je najznačajniji sistem ukupne srpske privrede

Blic 07.03.2016
EPS je bez sumnje najznačajniji sistem ukupne srpske privrede, a najveća vrednost elektroprivrede Srbije jesu zaposleni, generacije koje su čitav svoj radni vek i sve svoje znanje utkali u naš energetski sistem, izjavio je danas ministar rudarstva i… »

Više od 150 ekstremista ubijeno u napadu američkog drona u Somaliji

Blic 07.03.2016
Više od 150 ekstremista grupe Al Šabab poginulo je u vazdušnom napadu američkog drona u Somaliji, saopštio je Pentagon. Portparol Pentagona Džef Dejvis izjavio je da je u napad izveden na kamp za obuku, u kojem su ekstremisti planirali napad… »

Poplave Haraju Srbijom: Vanredna situacija proglašena u 11 opština

Blic 07.03.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije evakuisali su 59 osoba iz domaćinstava ugroženih poplavama a vanredno stanje proglašeno je u 11 opština, saopštio je MUP. U Lučanima je evakuisano 28 osoba, u Čačku 16, u… »

"Zapadni Balkan možže biti deo reššenja i evropskih pitanja"

Blic 07.03.2016
Migrantska kriza je pokazala da zapadni Balkan može biti deo rešenja brojnih pitanja s kojima se Evropa danas suočava, smatra Tanja Miščević, šefovica Pregovaračkog tima Srbije za članstvo u Evropskoj uniji. Sociolog Vladimir Vuletić istovremeno… »

Nikolić putuje u Moskvu, u četvrtak sa Putinom

Blic 07.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće 9. i 10. marta u radnoj poseti Rusiji gde će se sastati sa predsednikom Vladimirom Putinom i patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom i primiti nagradu Međunarodnog društvenog fonda jedinstva… »