Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 07.03.2016

150 ekstremista "eliminisano" u Somaliji

Glas Amerike 07.03.2016
Pentagon je saopštio da je u američkom vazdušnom udaru u Somaliji ubijeno više od 150 ekstremista grupe al-Šabab, koji su pripremali napad velikih razmera. Portparol Pentagona, kapetan Džef Dejvis rekao je novinarima da je tokom vikenda napadnut… »

Balkan - deo rešenja migrantske krize?

Glas Amerike 07.03.2016
Na konferenciji o Evropi i Zapadnom Balkanu čula su se mišljenja da se Balkan vraća na mapu zbog migrantske krize i da ima priliku da bude deo problema, ali i deo rešenja. Danas je u Beogradu održana konferencija o konsolidaciji evropske ideje na… »

Vanredna situacija u 11 opština zbog poplava

Glas Amerike 07.03.2016
U 11 opština u Srbiji poroglašena je vanredna situacija, a po ovlašćenju predsednika Srbije Tomislava Nikolića angažovana je i vojska. Vanredna situacija radi odbrane od poplava, posle velikih padavina, izlivanja reka i bujičnih potoka proglašena… »

Teški izbori u zaboravljenom ratu u Ukrajini

Glas Amerike 07.03.2016
Dve godine od početka rata u Ukrajini mnogi gradjani zatočeni neprijateljstvima vide taj konflikt kao zamrznut i zaboravljen od strane sveta. S obzirom da diplomatska nastojanja do sada nisu uspela mnogi vide eskalaciju ili predaju teritorije kao jedine… »

RSE u ruskom centru u Nišu

Glas Amerike 07.03.2016
Rusko-srpski humanitarni centar ne prestaje da izaziva nagađanja da li se iza svega ipak krije namera Moskve da se vojno infiltrira na ovom, članicama NATO-a okruženom, prostoru. Naši sagovornici tvrde kako u ovom centru nema ništa vojno, niti… »

Težak samit EU i Turske

Glas Amerike 07.03.2016
U Briselu traje samit EU-Turska koji je po mnogo čemu ključan - od njegovog uspjeha zavisi stavljanje pod kontrolu migtantske drame, ali i dugoročni odnosi sa turskim partnerom. Pregovori su teški, Turska je, uz zahtjev za bezvizni režim i nastavak… »

Pjongjang preti nuklearnim napadima

Glas Amerike 07.03.2016
Severna Koreja je zapretila nuklearnim napadima na početku održavanja zajedničkih američko-južnokorejskih vojnih vežbe, najvećih do sada. Redovne zajedničke ratne igre obično dovode do povećanja napetosti na podeljenom Korejskom poluostrvu… »

Pejton Mening zvanično u penziji

Glas Amerike 07.03.2016
Jedan od najboljih igrača u istorji NFL-a povlači se kao rekorder u mnogim statističkim kategorijama i jedini kvoterbek koji je osvojio Super boul sa dva različita tima... Jedan od najboljih kvoterbekova u istorji NFL-a Pejton Mening danas je i… »

Bajden: SAD će "iščupati srce" Daešu

Glas Amerike 07.03.2016
Američki potpredsednik Džo Bajden započeo je petodnevnu posetu Bliskom istoku obećavši da će SAD uništiti Islamsku državu. Bajden je posetio američke vojnike stacionirane u vazdušnoj bazi Al-Dafra u blizini prestonice Ujedinjenih Arapskih… »

Debata Klinton-Sanders u Flintu

Glas Amerike 07.03.2016
Demokratski kandidati su se tokom sinoćnje debate sukobili u pogledu niza pitanja – međunarodne trgovine, kontrole naoružanja, reforme finansiranja izbornih kampanja. Izborna kampanja u Sjedinjenim Državama nastavlja se nesmanjenom žestinom… »