Izvor: Kurir arhiva vesti 07.03.2016

Uživo Srbija Potopljena: Vanredna situacija u 14 opština, kritično u Obrenovcu

Kurir 07.03.2016
Zbog ugroženosti od poplava u Srbiji je danas proglašeno vanredno stanje u 14 opština - Čačak, Arilje, Lučani, Topola, Požega, Ivanjica, Bajina Bašta, Kraljevo, Raška, Novi Pazar, Ljig... a poplavljeno je 710 domaćinstava. 12.40 - Čučković… »

Viktor Orban Odlučan: Evropa treba da zatvori granice za migrante!

Kurir 07.03.2016
Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da Evropa treba da zatvori svoje granice za migrante i da ne treba nikoga da pušta bez registracije i dozvole. Po dolasku u Brisel, gde se danas održava vanredni samit EU i Turske o izbegličkoj krizi, premjer… »

Srbija Bira Odbornike: Predsednica Skupštine raspisala lokalne izbore

Kurir 07.03.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas izbore za odbornike skupština gradova i opština, koji će biti održani 24. aprila. Lokalni izbori, kako je rekla Gojkovićeva, neće biti održani u 14 lokalnih samouprava u kojima mandat… »

(Video) Maša Šokirala Navijače: Šarapova saopštila da je pala na doping testu

Kurir 07.03.2016
Ruska teniserka Marija Šarapova objavila je večeras da je pala na doping testu. Šarapova, trenutno sedma teniserka sveta, sazvala je konferenciju za medije, koju je teniski svet sa nestrpljenjem iščekivao. Svi su verovali da će Ruskinja objaviti da… »

Evropa Neodlučna: Bez dogovora o sporazumu sa Turskom

Kurir 07.03.2016
Lideri Evropske unije ne mogu da se dogovore oko sporazuma o turskom planu za rešavanje izbegličke krize, javio je Rojters pozivajući se na neimenovanog zvaničnika EU. "Nekim zemljama se zaista dopada ideja, ali ne mogu da prihvate dogovor večeras… »

Tunis U Ratu: Zatvorena granica sa Libijom, najmanje 53 mrtvih u napadu

Kurir 07.03.2016
Najmanje 53 osobe su poginule u sukobima tuniskih snaga i ekstremista u blizini granice s Libijom, saopštila je vlada Tunisa. Naoružani muškarci su u zoru izveli napad na grad Ben Gerdan, a borba se nastavila i u toku večeri. Tunis je zatvorio svoju… »

Počinje Rat Na Egejskom Moru: Britanci šalju vojne brodove na švercere izbeglica

Kurir 07.03.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da će uputiti tri vojna broda na Egejsko more u okviru učešća snaga NATO-a u borbi protiv krijumčarenja izbeglica. "Moramo da zaustavimo krijumčare i razuverimo ljude da ulaze u improvizovane… »

Antić: Direktor EPS do kraja godine, uskoro v.d.

Kurir 07.03.2016
Direktor Elektroprivrede Srbije biće imenovan na konkursu u drugoj polovini godine, a za građane Srbije najvažnije da EPS apsolutno funkcioniše stabilno i da su svi proizvodni procesi u potpunosti usaglašeni, izjavio je danas ministar rudarstva i… »

Napad Dronom U Somaliji: Ubijeno više od 150 islamista Al Šababa

Kurir 07.03.2016
Više od 150 ekstremista grupe Al Šabab poginulo je u vazdušnom napadu američkog drona u Somaliji, saopštio je Pentagon. Portparol Pentagona Džef Dejvis izjavio je da je u napad izveden na kamp za obuku, u kojem su ekstremisti planirali napad… »

Nikolić 9. i 10. marta u Moskvi, sastaje se s Putinom

Kurir 07.03.2016
MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće 9. i 10. marta u radnoj poseti Rusiji gde će se sastati sa predsednikom Vladimirom Putinom i patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom i primiti nagradu Međunarodnog društvenog fonda jedinstva… »