Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 07.03.2016

Vreme sutra: Pretežno sunčano, temperatura do 14°C

Moj Novi Sad 07.03.2016
Do kraja današnjeg dana u centralnim, istočnim i južnim krajevima oblačno sa kišom, lokalno sa većom količinom padavina. U visokim planinama sa snegom. Na severozapadu promenljivo oblačno, u većini mesta suvo, samo ponegde kratkotrajna kiša. U… »

Ponovo prete poplave: Vanredna odbrana na brani kod Vršca

Moj Novi Sad 07.03.2016
Mere vanredne odbrane od poplava, zbog obilnih padavina u Banatu, uvedene su na retenzionoj brani "Veliko Središte" na Markovačkom potoku kod Vršca, saopšteno je iz JVP "Vode Vojvodine". Markovački potok bujičnog je tipa i prikuplja vode sa… »

Havarija: Popovica i delovi Petrovaradina bez vode

Moj Novi Sad 07.03.2016
Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena na okolne ulice. Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 15 sati biti Okrugićeva, Marina Držića i okolne ulice u… »

Bura u Domu zdravlja: Ko neće u SPS izgubiće posao?

Moj Novi Sad 07.03.2016
Radnici Doma zdravlja žale se da ih rukovodstvo te ustanove tera da se učlane u SPS. Ako odbiju ovaj zahtev, kako kažu, dobijaju pretnje da će ostati bez posla. Najveći pritisak trpe mlađi radnici koji su zaposleni na određeno, jer ako ne uđu ovu… »

Merenje očnog pritiska u Domu zdravlja

Moj Novi Sad 07.03.2016
U okviru Dana borbe protiv glaukoma, Dom zdravlja “ Novi Sad ”u petak, 11.03.2016. organizuje merenje očnog pritiska, jer je povišen očni pritisak najvažniji faktor rizika za nastanak glaukoma. Tog dana svi koji žele mogu da dođu bez uputa i… »

Građani skupljaju pare za drugu ratu za porez, a rešenja ni na vidiku

Moj Novi Sad 07.03.2016
Mnogi građani su platili prvu ratu poreza na imovinu za ovu godinu i već skupljaju pare za drugu, koju bi trebalo da uplate do 15. maja, a poreska rešenja još nisu dobili. Osim što moraju da plate dažbine državi unapred za tekuću godinu, treba… »

Akcija za srednjoškolce: "Budi student jedan dan"

Moj Novi Sad 07.03.2016
Prirodno-matematički fakultet iz Novog Sada od 11. do 15. aprila organizuje akciju "BUDI STUDENT 1 DAN", u okviru koje srednjoškolci mogu da osete "studentski život". Studenti i profesori sa PMF-a će zainteresovane srednjoškolce provesti kroz… »

Pokrajinska vlada izdvaja 140 miliona za obrazovanje i prava etničkih zajednica

Moj Novi Sad 07.03.2016
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine raspisao je danas 13 konkursa vrednih oko 138 miliona dinara. Od toga, oko 115 miliona dinara namenjeno je za osam konkursa iz oblasti obrazovanja, a oko 23 miliona dinara za pet… »

Birački spisak dostupan na uvid Novosađanima

Moj Novi Sad 07.03.2016
Naši sugrađani do 8. aprila mogu da obave uvid u birački spisak za izbor za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije. Birački spisak je, kako su saopštili iz Gradske uprave, izložen u sedištu Gradske uprave za opšte poslove, Trg… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 37 beba

Moj Novi Sad 07.03.2016
U Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od petka u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: BLIZANCI: Gordana Šiška iz Veternika (dečaci) DEVOJČICE: Smiljana Jeremić, Biljana Ninkov, Anna Ireg, Jovana Karadžić, Adriana… »