Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 07.03.2016

Evakuacije sporadične, veliki talas kod Čačka

Mondo 07.03.2016
Opet poplave u Srbiji! Vanredna situacija na teritoriji opština Čačak, Arilje, Lučani, Topola, Požega, Ivanjica, Bajina Bašta, Kraljevo, Raška, Novi Pazar i Ljig. Vrh talasa prolazi Čačak, ujutro se očekuje u Kraljevu. 00.05 Vrh talasa kod… »

U Prijepolju vanredno, ali zbog struje

Mondo 07.03.2016
U devet mesnih zajednica opštine Prijepolje, proglašena je vanredna situacija zbog problema sa isporukom električne energije, rekao je predsednik opštine Emir Hašimbegović. Foto: MONDO/Predrag Vujić "Dalekovodi od 10 i 40 kilovata su van napona… »

Nema žrtava, ali mirni ćemo biti tek posle 11.

Mondo 07.03.2016
Najvažnije je da u novim poplavama niko nije izgubio život, ali do 11. marta, do kada se očekuju padavine, nećemo biti mirni, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić. Foto: Anadolija/ Jelena Trajković U poplavama u… »

"Generalštab ne zrači"

Mondo 07.03.2016
Zgrada Generalštaba u centru Beograda, koju je NATO bombardovao 1999. godine, ne emituje opasno zračenje, saopštava Ministarstvo odbrane. Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je merenjem utvrđeno dа nemа opаsnog zrаčenjа u zgradi… »

Nova upozorenja: Sutra obilna kiša, rast Save

Mondo 07.03.2016
Republički hidrometeorolški zavod izdao je danas upozorenje da se u južnim i istočnim krajevima očekuje obilna kiša, od 20 do 40 l/m2, a na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i više. Očekuje se i rast Save. Foto: mondo.me Intenzivne padavine sa… »

Evo na kojim putevima je obustavljen saobraćaj

Mondo 07.03.2016
Povremeno jači pljuskovi i umerena kiša koji su za danas prognozirani u Braničevskom okrugu, centralnim, istočnim i južnim krajevima Srbije, vozačima će stvarati dodatno opterećenje u vožnji. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Obilne i… »

Verbić: Prosvetari su mogli da dobiju više

Mondo 07.03.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da su povećanje plata u javnom sektoru najviše osetili prosvetari, ali i da to povećanje od četiri odsto jeste malo. Foto: Mondo/ Goran Sivački Navodeći da sindikati… »

SPS (tek) danas predaje listu, opet "kriv Tadić"

Mondo 07.03.2016
Glavni odbor SPS najavio je da će ta stranka danas predati listu, optuživši Borisa Rankovića sekretara koalicionog partnera Zelenih i, kako navode, "dugogodišnjeg saradnika Borisa Tadića" da je juče opstruirao predaju listu SPS RIK-u. Foto: MONDO -… »

Za sada nema opasnosti u Obrenovcu, Peštan preti

Mondo 07.03.2016
Za sada nema opasnosti od izlivanja reka u Obrenovcu, osim reke Peštan, koja je pod budnim okom nadležnih, rekao je Tanjugu predsednik opštine Miroslav Čučković. Foto: Miroslav Čučković, Twitter "Reka Peštan dolazi iz pravca Aranđelovca, a… »

VBA: Teroristi ne spremaju udar na Srbiju

Mondo 07.03.2016
Direktor Vojnobezbednosne agencije Petar Cvetković kaže da nema saznanja da se priprema ili organizuje teroristički napad u Srbiji, ali da se ne isključuje mogućnost delovanja pojedinaca, povratnika sa ratišta u Siriji i Iraku. Foto… »