Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 07.03.2016

Ubijeni džihadisti u Tunisu, hteli da prave emirat

Mondo 07.03.2016
Premijer Tunisa Habib Esid izjavio je da džihadisti, koji su danas izveli napad u blizini granice s Libijom u kom su poginule 53 osobe, planirali da uspostave "emirat" Islamske države. Assailants in Tunisia attack an army barracks with gunfire and… »

REŠENO?: Turskoj više para, izbeglice lete avionom

Mondo 07.03.2016
Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je danas da je Turska tražila dodatnih tri milijarde evra od EU za zbrinjavanje migranata na svojoj teritoriji i najavio da je EP spreman da ubrza proceduru za dodelu tih sredstava. Foto: AP Lideri EU… »

Američki dron ožežio po Al Šababu - 150 mrtvih

Mondo 07.03.2016
Više od 150 ekstremista grupe Al Šabab poginulo je u vazdušnom napadu američkog drona u Somaliji, saopštio je Pentagon. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Portparol Pentagona Džef Dejvis izjavio je da je u napad izveden na kamp za obuku, u kojem… »

Talačka kriza u Sidneju od sedam sati VIDEO

Mondo 07.03.2016
U pucnjavi u jednoj fabrici u zapadnom delu Sidneja je jedna osoba poginula, dok ih je dvoje povređeno. Talačka kriza koja je usledila okončana posle sedam sati. Foto: screenshot/youtube Incident se dogodio kad je muškarac naoružan automatskim… »

Kim preti "preventivnim nuklearnim udarom" SAD

Mondo 07.03.2016
Oružane snage Južne Koreje i SAD počele veliku zajedničku vojnu vežbu na korejskom poluostrvu i pored pretnji Severne Koreje da će sprovesti nuklearne napade na obe zemlje, ocenivši te manevre kao pripremu za invaziju njene teritorije. Foto: AP… »

OVAKO Kinezi rešavaju korupciju

Mondo 07.03.2016
U Kini živi mnogo ljudi, pa su mnogi umešani i u korupciju. Pročitajte kako se u državi od milijardu i 200 miliona stanovnika obračunavaju sa korumpiranima. Borba protiv korupcije je neprekidno na programu kineskih televizija. Foto: Guliver/Getty… »

Tajip "Mardok" Erdogan, preuzeo i agenciju Džihan

Mondo 07.03.2016
Turska novinska agencija Džihan (Cihan), povezana s imamom koji se nalazi u izgnanstvu u SAD, biće pod upravom poverenika, odlučio je danas sud u Istanbulu, nekoliko dana nakon slične odluke o preuzimanju najvećeg opoziciinog lista Zaman. Foto: AP… »

Konačno objavljeno: Evo od čega je umro Staljin

Mondo 07.03.2016
Objavljeni su rezultati obdukcije sovjetskog tiranina Josifa Visarionoviča Staljina, decenijama skrivani od javnosti. Sovjetski sumanuti diktator Josif Visarionovič Staljin umro je od posledica moždanog udara i nije ubijen niti, navodi se u izveštaju… »

Šerijatska patrola presreće po ulicama Beča

Mondo 07.03.2016
Austrijanci strahuju da delovi Beča postaju "zabranjene zone" nakon što je tzv. šerijatska patrola napala jednog muškarca koji je pokušavao da zaštiti svoju ženu i ćerku. Foto: AP Photo/Hasan Jamali, File Muškarac je prebačen u bolnicu nakon… »

Ubio druga zbog Mesija i Ronalda!?

Mondo 07.03.2016
I ovo se dešava u svetu, verovali ili ne. Foto: Guliver/Getty images/David Ramos Žučna, vatrena rasrava prijatelja oko toga ko je bolji fudbaler završena je tragično. Dvojica Nigerijaca, inače prijatelji, sporečkali su se oko toga ko je bolji… »