Izvor: N1 Info arhiva vesti 07.03.2016

Zvanično: Šarapova objavila da je pala na doping testu

N1 Info 07.03.2016
Ruska teniserka Marija Šarapova objavila je da je pala na doping testu obavljenom tokom Australijan Opena. Šarapova je ovo izjavila na konferenciji koju je održala u Los Anđelesu. "Želim da vas obavestim da sam pre nekoliko dana dobila pismo pd… »

Vanredna situacija u više opština, angažovana Vojska

N1 Info 07.03.2016
Vanredna situacija zbog poplava je trenutno proglašena na teritorijama 11 opština u Srbiji. U toku je evakuacija u četiri kraljevačke mesne zajednice. Najkritičnije u okolini Čačka, angažovana i vojska. Kako se navodi na sajtu RHMZ, vodostaji će… »

Maja Gojković raspisala lokalne izbore za 24. april

N1 Info 07.03.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas lokalne izbore za 24. april. Tog dana biće održani i vanredni parlamentarni izbori, kao i izbori za vojvođanski parlament. Odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i… »

Novi dan na Kopaonik biznis forumu, gost Aleksandar Vlahović

N1 Info 07.03.2016
U Novom danu uživo smo na Kopaoniku gde počinje Biznis forum. Kakva su privredna kretanja, da li nam se ekonomija oporavlja, koliko brzo sprovodimo reforme. O ovome u Temi jutra govoriće predsednik Saveza ekonomista Aleksandar Vlahović. Najaktuelnije… »

Protiv izvršitelja se vodi pet disciplinskih postupaka

N1 Info 07.03.2016
Pred disciplinskom komisijom obrazovanom rešenjem Ministarstva pravde u toku je pet disciplinskih postupaka protiv izvršitelja, a od toga u dva slučaja postoje predlozi za zabranu obavljanja delatnosti, pišu Večernje novosti. Kako piše list, bilo je… »

Ditman: Nemačka podržava otvaranje poglavlja 23 i 24

N1 Info 07.03.2016
Nemačka u potpunosti podržava otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu Srbije u EU u prvoj polovini ove godine, izjavio je u Beogradu nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman. Na skupu "Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom Balkanu"… »

Milanović: Govor mržnje je plašenje naroda Srbima

N1 Info 07.03.2016
"Govor mržnje ima tu mobilizacijsku komponentu i snagu da od čoveka napravi fizičkog nasilnika. A mi to ne radimo. Mi možemo biti ironični, bezobrazni, drski, možemo se rugati, što i radimo, ali to je deo političkog govora", kazao je predsednik… »

Ivanov: Makedonija brani EU od EU

N1 Info 07.03.2016
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov ocenio je da je Makedonija direktno na udaru migrantske krize i da je dovedena u situaciju da brani Evropsku uniju od nje same. U kolumni za britanski Telegraf uoči današnjeg evropskog samita o migrantskoj krizi… »

Evakuacija ljudi u Novom Pazaru, ruše mostove zbog poplava

N1 Info 07.03.2016
Štab za vanredne situacije Novog Pazara proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji tog grada, zbog poplave koja je zadesila nekoliko naselja. Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je novinarima nakon sednice da je doneto niz mera… »

Hrvatska i Mađarska ponovo otvaraju pružne prelaze

N1 Info 07.03.2016
Hrvatska i Mađarska će ponovo otvoriti tri železnička granična prelaza koja su zatvorena prošle godine u cilju zaustavljanja talasa migranata i izbeglica. Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić i njegov mađarski kolega Sandor Pinter… »