Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 07.03.2016

Milanović: Govor mržnje je plašenje naroda Srbima

N1 Info 07.03.2016
"Govor mržnje ima tu mobilizacijsku komponentu i snagu da od čoveka napravi fizičkog nasilnika. A mi to ne radimo. Mi možemo biti ironični, bezobrazni, drski, možemo se rugati, što i radimo, ali to je deo političkog govora", kazao je predsednik… »

Ivanov: Makedonija brani EU od EU

N1 Info 07.03.2016
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov ocenio je da je Makedonija direktno na udaru migrantske krize i da je dovedena u situaciju da brani Evropsku uniju od nje same. U kolumni za britanski Telegraf uoči današnjeg evropskog samita o migrantskoj krizi… »

Hrvatska i Mađarska ponovo otvaraju pružne prelaze

N1 Info 07.03.2016
Hrvatska i Mađarska će ponovo otvoriti tri železnička granična prelaza koja su zatvorena prošle godine u cilju zaustavljanja talasa migranata i izbeglica. Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić i njegov mađarski kolega Sandor Pinter… »

SDP će tužiti DPS zbog političkog progona i revanšizma

N1 Info 07.03.2016
Socijaldemokratska partija Crne Gore tužiće svog bivšeg, dugogodišnjeg partnera u vlasti, Demokratsku partiju socijalista zbog političkog "progona i revanšizma", najavljeno je iz te stranke. Visoki funkcioner SDP-a Rifat Rastoder kazao je… »

Izbeglice na pruzi u Idomeniju, skandiraju "mama Merkel"

N1 Info 07.03.2016
Više desetina muškaraca, žena i dece počelo je protest sedeći na železničkoj pruzi koja prolazi pored izbegličkog kampa u Idomeniju, kod grčko-makedonske granice, pozivajući evropske lidere koji su na samitu u Briselu da otvore granice… »

Dežulović: U ex-yu državama organizovan samo kriminal

N1 Info 07.03.2016
Kolumnista iz Hrvatske i nekadašnji urednik Feral tribjuna, Boris Dežulović, rekao je da je kriminal jedino što je organizovano u državama nastalim raspadom Jugoslavije. "Država je itekako dobro organizovana, jer je kriminal udruženi zločinački… »

Mađarska će uložiti veto na relociranje izbeglica iz Turske

N1 Info 07.03.2016
Mađarska je najavila da će uložiti veto na plan Evropske unije da se izbeglice sa Bliskog istoka iz Turske direktno relociraju u zemlje EU. Na samitu lidera EU i Turske u Briselu posvećenom izbegličkoj krizi, turski premijer Ahmet Davutoglu je ranije… »

CEAS o svom finansiranju i donatorima

N1 Info 07.03.2016
Centar za evroatlantske studije (CEAS) objavio je saopštenje zbog, kako su naveli, velikog interesovanja desničarskih organizacija i nekih novina i portala za njihovo finansiranje i brojnih dezinformacija s tim u vezi, a koje su se pojavile u javnosti… »

Priča Aide Hadžialić: Od izbeglice do ministarke u Švedskoj

N1 Info 07.03.2016
Od fočanske izbjeglice, do uspešne švedske političarke. Priča Aide Hadžialić više podseća na američki san, nego na balkansku stvarnost. Ulica u kojoj se rodila počinje kod dragulja osmanskodobne arhitekture - fočanske Aladže. Nekada su je… »