Izvor: N1 Info/Ekonomija arhiva vesti 07.03.2016

Završena pauza, radnici Fijata ponovo rade

N1 Info 07.03.2016
Posle prve ovogodišnje pauze od osam radnih dana zbog nedostatka posla, radnici fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu ponovo su od danas na radnim mestima i nastavljaju proizvodnju u tri smene. U sindikatu fabrike je rečeno agenciji Beta… »

Fiskalni savet: Investicije ključne za veći privredni rast

N1 Info 07.03.2016
Fiskalni savet je objavio da su najveći strukturni problemi srpske ekonomije nedovoljan privredni rast, preveliki fiskalni deficit uz brzo rastući javni dug i visoku nezaposlenost. Kao ključni način za povećanje rasta Savet navodi povećanje… »

Od 15. marta elektronska predaja M4 obrasca

N1 Info 07.03.2016
Poslodavci i preduzetnici će od 15. marta moći elektronski da predaju M4 obrazac, koji sadrži podatke o zaradama i stažu zaposlenih u prethodnoj godini, što će doprineti smanjenju čekanja na šalterima PIO Fonda i uštedama u poslovanju privrede… »

Antić: Vlada će uskoro imenovati v.d. direktora EPS-a

N1 Info 07.03.2016
Vlada Srbije uskoro će imenovati vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije, najavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. On je na obeležavanju 46 godina od početka rada prvog bloka u Termoelektrani Nikola Tesla u… »

Vlahović: Za Železaru i FAP strateški partneri ili stečaj

N1 Info 07.03.2016
Bilo bi dobro da se do kraja maja pronađu kvalitetni strateški partneri za Železaru i FAP, ali to je malo verovatno, ocenio je predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović, koji smatra da bi za eventualni pronalazak kvalitetnog kupca mogla… »

Ministarstvo raspisalo konkurs za kredite u IT sektoru

N1 Info 07.03.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je javni poziv zainteresovanim preduzećima koja se bave informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT) za podnošenje zahteva za dodelu start ap i inovativnih kredita u 2016. godini. Kako se… »

Nabavka žestokih pića i vina za republičke organe

N1 Info 07.03.2016
Uprava za zajedničke poslove republičkih organa raspisala je tender za nabavku domaćih i stranih žestokih pića i vina. Od žestokih pića naručene su čak 43 različite vrste - od običnog vinjaka, preko ruma i pelinkovca, do džina, ruske votke… »

Vesić: Uskoro dva tendera za rekonstrukciju Slavije

N1 Info 07.03.2016
Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada je izmena plana Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na osnovu koje će za nekoliko nedelja biti raspisana dva tendera u okviru obnove Trga Slavija, izjavio je gradski menadžer Goran… »

Najnoviji oglasi za posao u Srbiji i inostranstvu

N1 Info 07.03.2016
U saradnji sa portalom Lako do posla predstavljamo vam njihov izbor najboljih ovonedeljnih oglasa za posao u Srbiji i inostranstvu. Kompanija: SOS DEČIJA SELA SRBIJA Potrebna: Child support assistant Lokacija: Preševo, Bujanovac, Niš, Šid, Adaševci… »