Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 07.03.2016

Najmanje 53 poginula u sukobima sa ekstremistima u Tunisu

N1 Info 07.03.2016
Najmanje 53 osobe su poginule u sukobima tuniskih snaga i ekstremista u blizini granice s Libijom, saopštila je vlada Tunisa. Naoružani muškarci su u zoru izveli napad na grad Ben Gerdan, a borba se nastavila i u toku večeri. Tunis je zatvorio svoju… »

Uslovi Turske za EU: Tri milijarde evra i ukidanje viza

N1 Info 07.03.2016
Nemačka kancelarka, Angela Merkel, na još jednom samitu, pokušava da podstakne lidere EU na traženje zajedničkog rešenja izbegličke krize. Ipak, jasno je da i Nemačka mora da menja svoj kurs otvorenih vrata i da joj zatvaranje Balkanske rute u… »

Ko je Melanija Tramp, moguća prva dama SAD-a?

N1 Info 07.03.2016
Američki multimilijarder Donald Tramp sigurnim koracima korača prema republikanskoj nominaciji za američkog predsednika. Ukoliko mu uspe da postane predsednik, prva dama postat će naša komšinica iz Slovenije, Melania Tramp. Melanija Tramp nekad je… »

Američki dron ubio 150 ekstremista u Somaliji

N1 Info 07.03.2016
Više od 150 ekstremista grupe Al Šabab poginulo je u vazdušnom napadu američkog drona u Somaliji, saopštio je Pentagon. Portparol Pentagona Džef Dejvis izjavio je da je u napad izveden na kamp za obuku, u kojem su ekstremisti planirali napad… »

Erdogan optužio EU: Nisu nam obezbedili novac za izbeglice

N1 Info 07.03.2016
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je Evropsku uniju da nije obezbedila tri milijarde evra koje je obećala Turskoj u okviru pomoći za rešavanje problema priliva izbeglica. Erdogan je takođe kritikovao evropske zemlje zbog njihove… »

Tri tačke o cveću, baštama i parkovima

N1 Info 07.03.2016
Gošća Tri tačke danas u 17 i 30 je Mirjana Laušević, inženjer šumarstva i florista. O cveću, šta se poklanja u kojoj prilici, o baštama i parkovima pred sam početak proleća. Tri tačke je talk-show emisija u čijem središtu su priče o… »

Orban: Evropa treba da zatvori granice za migrante

N1 Info 07.03.2016
Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da Evropa treba da zatvori svoje granice za migrante i da ne treba nikoga da pušta bez registracije i dozvole. Po dolasku u Brisel, gde se danas održava vanredni samit EU i Turske o izbegličkoj krizi, premjer… »

Kritike Turskoj zbog zauzimanja opozicionih novina

N1 Info 07.03.2016
Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini pozvala je Tursku da poštuje osnovna demokratska prava i slobodu štampe, nakon što je turska vlada preuzela opozicioni list Zaman. Mogerinijeva je pre početka samita… »

EU želi da Turska primi izbeglice koje nisu iz Sirije

N1 Info 07.03.2016
Evropska unija (EU) očekuje da Turska primi sve izbeglice koje nisu iz Sirije i učini sve da zaustavi priliv izbeglica u EU, rekao je u Briselu holandski premijer Marko Rute uoči početka vanrednog samita EU i Turske. "Veoma je važno da Turska prvo… »

Sirijska opozicija pristala na pregovore u Ženevi

N1 Info 07.03.2016
Sirijska opozicija pristala je da učestvuje na mirovnim pregovorima, koji ove nedelje treba da se pod okriljem Ujedinjenih nacija održe u Ženevi. "Odbor za pregovore odlučio je posle konsultacija da učestvuje na pregovorima u Ženevi. Predviđeno je… »