Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 07.03.2016

Direktor EPS-a biće izabran do kraja godine, v.d. stiže uskoro

Nova ekonomija 07.03.2016
Direktor Elektroprivrede Srbije biće imenovan na konkursu u drugoj polovini godine, a za građane Srbije najvažnije da EPS apsolutno funkcioniše stabilno i da du svi proizvodni procesi u potpunosti usaglašeni, izjavio je danas ministar rudarstva i… »

Od 15. marta prijave zaposlenih u PIO elektronskim putem

Nova ekonomija 07.03.2016
Od 15. marta svi poslodavci moći će na sajtu PIO fonda da popune i predaju elektronski obrazac M4, s podacima o zaradama i stažu zaposlenih u prethodnoj godini. "Zašto se čekalo ovako dugo, ja zaista ne znam, ali važno je da su šalteri u PIO Fondu… »

Na Kopaoniku sutra počinje Biznis forum

Nova ekonomija 07.03.2016
Na Kopaoniku sutra počinje Kopaonik biznis forum, koji će trajati do 10. marta, na kojem će učestvovati više od 800 domaćih i stranih privrednika, diplomata, predstavnika Vlade Srbije, ekonomskih analitičara, teoretičara i medjunarodnih eksperata… »

Srbija ima nedovoljan privredni rast, hitno joj trebaju investicije

Nova ekonomija 07.03.2016
Fiskalni savet je objavio da su najveći strukturni problemi srpske ekonomije nedovoljan privredni rast, preveliki fiskalni deficit uz brzo rastući javni dug i visoku nezaposlenost. Kao ključni način za povećanje rasta Savet navodi povećanje… »

Radnici Fijata danas ponovo počeli da rade

Nova ekonomija 07.03.2016
Posle prve ovogodišnje pauze od osam radnih dana zbog nedostatka posla, radnici fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu ponovo su od danas na radnim mestima i nastavljaju proizvodnju u tri smene. U sindikatu fabrike je rečeno da se… »

Država daje start ap i inovativne kredite IKT firmama

Nova ekonomija 07.03.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je javni poziv za dodelu start ap i inovativnih kredita IKT preduzećima u 2016. godini. Kako se navodi na sajtu tog ministarstva, novac za to je opredeljen budžetom Srbije za ovu godinu, a cilj… »

NIS-u skočile akcije, ali je i dalje u minusu

Nova ekonomija 07.03.2016
Domaće tržište akcija nastavilo je lagani oporavak drugu sedmicu zaredom, ali uz prilično nizak obim investicione aktivnosti. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 165,7 miliona dinara što je 1,34 miliona evra, dok je indeks Belex15 ojačao za… »

Imovinu Milana Beka želi da kupi samo jedna firma

Nova ekonomija 07.03.2016
Na oglas za prodaju imovine Luke Beograd u vlasništvu biznismena Milana Beka, čija je vrednost procenjena na 21,5 miliona evra, javila se samo firma Alti d.o.o. iz Čačka. Oni su zainteresovani za kupovinu objekata na Vilinim vodama blizu samog… »

Mere evropske banke mogle bi oslabiti evro

Nova ekonomija 07.03.2016
Evropska centralna banka mogla bi ove nedelje da donese odluke koje bi mogle da dovedu do velike promene kursa evra i odnosu na većinu ostalih valuta u svetu. To su u analizi upozorili stručnjaci Admiral Marketsa, navodeći da se u četvrtak održava… »

Albanija ima bolji energetski sistem od Srbije

Nova ekonomija 07.03.2016
Analitičari SEF ocenili su da geopolitički konflikti, "sajber" bezbednost i promene u energetskoj infrastrukturi predstavljaju najveći izazov, ali i najveću šansu, za energetsku arhitekturu u svetu. Energetski sistemi zemalja ocenjivani su po tri… »