Izvor: Nova ekonomija/Svet arhiva vesti 07.03.2016

Preminuo izumitelj elekstronske pošte Rej Tomlison

Nova ekonomija 07.03.2016
Pionir internet tehnolohije i izumitelj e-maila Rejmond Rej Tomlinson umro je u 74. godini BBC. Tomlinson je, kako se navodi, preminuo u subotu od posledica srčanog udara. Ovaj američki kompjuterski programmer je 1971. godine izmislio elektronsku poštu… »

Francuska zatvara najstariju nuklearnu elektranu

Nova ekonomija 07.03.2016
Francuska će do kraja godine zatvoriti najstariju nuklearnu centralu u zemlji koja je razlog sporenja sa susednom Nemačkom i Švajcarskom, izjavio je francuski ministar za ekologiju Emanuel Kos. "Vremenski okvir koji mi je predsednik ponovio nekoliko… »

Hrvati vraćaju Ruse, tvrde da su prebukirani

Nova ekonomija 07.03.2016
Veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Azimov najavio je dolazak stotinak ruskih investitora u Hrvatsku, koji donose investicije od milijardu evra. On je posetio Rijeku gde se sastao sa gradonačelnikom Vojkom Obersnelom. "Kad sam nedavno… »

Sony želi opet lidersku poziciju, uskoro stižu bežične slušalice

Nova ekonomija 07.03.2016
U pokušaju da preuzme liderstvo u tehnološkim inovacijama, koje su nekada imali, iz kompanije Sony najavljuju svetliju budućnost pokretanjem Future Lab Programa. Program je opisan kao inicijativa za razvoj i istraživanje, a fokus će biti na stvaranju… »

Viber objavio ažuriranu verziju za iOS i Android

Nova ekonomija 07.03.2016
Viber je objavio da je nova ažurirana verzija 5.8 za iOS i Android od sada dostupna svim korisnicima servisa App Store i Google Play Store. Istaknute funkcije verzije za Android uključuju: 1. Korisnička kamera za video poruke 2. Reprodukcija snimljenih… »

Proizveden prvi avion Erbasa u SAD-u

Nova ekonomija 07.03.2016
Prvi avion kompanije Erbas proizveden u Sjedinjenim Američkim Državama, ugledao je svetlost dana. Farbanjem prvog A32, kompletirana je proizvodnja prve takve letelice preko Atlantika, a avion je izašao iz farbare u Mobilu, Alabama, uz prepoznatljiva… »

Uber i prijave za silovanje: Šta je istina?

Nova ekonomija 07.03.2016
Kompanija za prevoz putnika Uber odbacila je navode da je od mušterija dobila hiljade prijava za silovanje i seksualne napade, preneo je Gardijan. Uber, koji omogućava zakazivanje prevoza preko aplikacije na pametnim telefonima, naveo je da je od… »