Izvor: Novi magazin arhiva vesti 07.03.2016

I turska novinska agencija Džihan pod upravom poverenika

Novi magazin 07.03.2016
Državna agencija Anadolija navodi da je sud imenovao tri poverenika koji će voditi novinsku agenciju Džihan, koja je kao i list Zaman, bliska pokretu koji predvodi propovednik Fetulah Gilen. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je optužio svog… »

Nedelja u kojoj su glasači razbili Republikansku partiju

Novi magazin 07.03.2016
Tokom prošle nedelje dve trećine republikanskih glasača je izabralo ili milijardera Donalda Trampa ili senatora iz Teksasa Teda Kruza, dvojicu kandidata koji su najmanje prihvatljivi za vođstvo Republikanske partije. Devet država je većinski glasalo… »

Ombudsman: Nezaposlenost, siromaštvo i nasilje najveći problemi žena

Novi magazin 07.03.2016
"Odsustvo blаgovremene i efikаsne reаkcije nа sаznаnje o nаsilju, nedostаtаk rаzmene informаcijа, odsustvo međuresorne sаrаdnje i nedovoljnа obučenost zаposlenih u sistemu zаštite ženа od nаsiljа neki su od ključnih nedostаtаkа… »

Pet saobraćajnih nesreća, šest osoba povređeno od kojih jedna teže

Novi magazin 07.03.2016
Teže povrede zadobio je muškarac star 69 godina u Umci, dok je prelazio ulicu. Ekipa Hitne pomoći, nakon zbrinjavanja, prevezla ga je u Urgentni centar na reanimaciju. Nesreća se dogodila u nedelju oko 20 časova. Jedan sat posle ponoći u… »

Cipras: Evropa da podeli izbeglice, pravila moraju da važe za sve

Novi magazin 07.03.2016
Uoči početka samita EU i Turske, Cipras je rekao da "pravila moraju da važe za sve i da svi moraju da primenjuju zajedničke odluke". "Ako se dogovori u EU ne sprovode, onda uopšte nema dogovora", rekao je grčki premijer. Lideri EU postigli su u… »

Bratislava: Hiljade ljudi u pohodu sa precrtanim kukakstim krstovima

Novi magazin 07.03.2016
Bez govora i obraćanja političara, samo uz pesmu, podginute pesnice i jasne poruke na transparentima da fašizam u Slovačkoj neće proći, povorka od preko 3.000 ljudu prema procenama medija, čitave porodice, majke sa bebama u kolicima, mladi… »

Davutoglu očekuje prekretnicu u odnosima sa EU, Cipras za poštovanje dogovora

Novi magazin 07.03.2016
Dolazeći na samit u Briselu, Davutoglu je novinarima rekao da je u fokusu tog sastanka i buduće članstvo Turske u EU, jednako kao hitno rešavanje izbegličke krize. "Turska je spremna da radi sa EU, a spremna je takođe i da bude članica EU", rekao… »

Netanjahu odustao od puta u SAD, nema sastanka s Obamom

Novi magazin 07.03.2016
Kao razlog otkazivanja posete navedeno je da nije bilo moguće dogovoriti sastanak sa predsednikom SAD Barakom Obamom u vreme te konferencije. Bilo je planirano da Netanjahu doputuje u Vašington 20. marta, ali pošto Obama istog dana putuje u istorijsku… »

Ivanov: Makedonija brani EU od EU

Novi magazin 07.03.2016
U kolumni za britanski Telegraf uoči današnjeg evropskog samita o migrantskoj krizi, Ivanov je napisao da pomoć Evropske unije u rešavanju migrantske krize pre svega treba da bude usmerena prema Makedoniji i Grčkoj koja je trenutno najslabija karika… »

Nenad Popović: I dalje ćemo sumnjati u EU

Novi magazin 07.03.2016
Popović je za izdanje "Novosti" od utorka rekao da će SNP i pored koalicije sa naprednjacima ostati evroskeptična partija. "Svugde u Evropi je normalno da u vladama imate partije koje su protiv članstva u EU. Srbija treba da razvija najbliskije odnose… »