Izvor: Novi magazin arhiva vesti 07.03.2016

Zvaničnica UN: Vreme je da žena bude lider Ujedinjenih nacija

Novi magazin 07.03.2016
Kristijana Figeres je rekla da žena treba da nasledi Ban Ki Muna kada koji će ove godine završiti drugi mandat generalog sekretara UN. Na pitanje da li bi ona mogla da bude ta žena, 59-godišnja Kostarikanka je rekla da to ne planira. Uloga Figeresove… »

SNS u Novom Sadu broj jedan na lokalnim izborima

Novi magazin 07.03.2016
U ime koalicije, Izbornoj komisiji listu je predao predsednig GO SNS Miloš Vučević koji je i aktuelni gradonačelnik Novog Sada. Obraćajući se novinarima, Vučević je rekao da se zahvaljuje građanima Novog Sada koji su, kako je kazao, u rekordno… »

Ne bacajte koru od krompira

Novi magazin 07.03.2016
Bogata je vlaknima i sadrži vitamine B i C, gvožđe, kalcijum i kalijum. Kora je bogata i fitonutrijentima, fitoenzimima i antioksidansima, koji obogaćuju hranljivu vrednost jela. Zbog toga nutricionisti preporučuju da je dobro operete i pripremate… »

Milanović: Govor mržnje je plašenje naroda Srbima

Novi magazin 07.03.2016
"Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima, ali to niste čuli iz naših usta", rekao je Milanović. On je dodao da stalno pita svoje članove, prijatelje i kolege žele li da bude još oštriji i misle li da je prešao granicu nakon koje će… »

Pitić: Dobitna kombinacija - država i privatni sektor

Novi magazin 07.03.2016
Pitić je u izjavi Tanjugu, uoči sutrašnjeg otvaranja 23. Kopaonik biznis foruma, rekao da dodatni potencijal u Srbiji postoji, ali je on u nekoj vrsti rezervora. Taj prostor i potencijal bi trebalo otvoriti, bez obzira na spoljne izazove poput… »

Brusnice protiv bakterija

Novi magazin 07.03.2016
Osim toga, naučna istraživanja pokazuju da kondenzovani tanini iz ovog voća sprečavaju ulazak bakterija u urinarni trakt, bešiku i bubrege. A ako su već dospele u organizam, sok od brusnica sprečava njihovo lepljenje za zidove urinarnog trakta, pa… »

Esebi: Tunis vodi rat protiv varvara

Novi magazin 07.03.2016
Govoreći u prestonici Tunis nakon današnjeg napada, Esebi je rekao da ekstremisti sada predstavljaju bezbednosnu pretnju za celu zemlju. "Ovo je napad bez presedana, koji je planiran i organizivan. Njegov cilj je verovatno bio preuzimanje kontrole nad… »

Đurđević: Odgovor OEBS-a danas ili sutra

Novi magazin 07.03.2016
"Odgovor očekujemo danas ili sutra", rekao je Đurđević agenciji Beta nakon sednice RIK na kojoj je usvojena odluka o koordiniranom sprovođenju izbora za poslanike Skupštine Srbije i odbornike skupština lokalne samouprave. Parlamentarni izbori će… »

Ostavka direktora Britanske komore zbog podrške Brexitu

Novi magazin 07.03.2016
"Dobrovoljno sam podneo ostavku na funkciju generalnog direktora Britanske privredne komore kako bih imao slobodu izražavanja na evropskom referendumu", izjavio je Longvort za televizijsku stanicu Skaj njuz. Longvort je ovakvu odluku doneo jer smatra da… »

Čašica alkohola štiti od demencije

Novi magazin 07.03.2016
Ista studija je, takođe, pokazala da pedesetogodišnjaci koji dnevno konzumiraju umerenu količinu alkohola, imaju 25 odsto manje šansi da dođu u situaciju da zbog zaboravnosti ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti. Naučnici su odredili da pojam… »