Izvor: Novi magazin arhiva vesti 07.03.2016

Mišićavi bolji lideri

Novi magazin 07.03.2016
Istraživači su ustanovili da u muškarcima koji izgledaju jače, okolina vidi liderski potencijal, čak i kada ništa drugo ne zna o njima, ni stepen obrazovanja, ni veštine, ni osobine. Ovaj fenomen, ipak, ne važi kad su u pitanju žene, jer fizička… »

Besplatan ulaz u Istorijski muzej Srbije za Dan žena

Novi magazin 07.03.2016
Na Trgu Nikole Pašića posetioci imaju priliku da vide izložbu „Pupin - od fizičke do duhovne realnosti”, a u Konaku kneza Miloša mogu da se upoznaju sa tematskom izložbom u formi stripa „Evo mene, eto vas... Sećanje kneza Miloša”, stalnom… »

Polarna svetlost u Britaniji i Nemačkoj (FOTO)

Novi magazin 07.03.2016
"Aurora borealis" obojila je kasno sinoć i rano jutros u plavo, ljubičasto i zeleno nebo iznad grofovije Oksfordšir na jugu Engleske i pojedinih oblasti na severoistoku Nemačke. Ova pojava nastaje kada magnetni solarni vetar prodire u Zemljino… »

Kameron: Britanija želi sopstveni pristup pitanjima azila

Novi magazin 07.03.2016
Kameron je rekao da njegova zemlja želi da zadrži sopstveni pristup pitanjima azila i granica. "Apsolutno se isključujemo iz tih stvari. Nema izgleda da se Britanija pridruži zajedničkom azilskom procesu u Evropi. Imaćemo naš sopstveni pristup… »

Sobotka: EU priznaje da smo bili u pravu sa zatvaranjem balkanske trase

Novi magazin 07.03.2016
To je nužan uslov da EU preuzme kontrolu nad situacijom", rekao je Sobotka po dolasku u Brisel i podsetio da su Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska okupljene u Višegradskoj grupi to mesecima bez uspeha od EU tražile. "Zaključci, ovako pripremljeni… »

Rute: EU želi da u Tursku vrati izbeglice koje nisu iz Sirije

Novi magazin 07.03.2016
"Veoma je važno da Turska prvo prihvati sve izbeglice koje nisu iz Sirije", rekao je Rute, koji je kasno sinoć učestvovao na konsultativnom sastanku s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i turskim kolegom Ahmetom Davutogluom.Rute je rekao da to ne bi… »

Žena, rat i plakat: Rat se pamti po muškarcima...

Novi magazin 07.03.2016
Žene su, simbolički, u vreme Velikog rata počele “da nose pantalone” i utiču na činjenicu da posle rata ništa više ne bude kao pre: od prava glasa, do izjednačavanja zarada i promena statusa žena u javnom i političkom životu. Borba traje i… »

Intervju Goran Živkov: Politika protiv seljaka

Novi magazin 07.03.2016
Ovim razgovorom sa Goranom Živkovom, agrarnim konsultantom, hteli smo da našoj poljoprivredi i poljoprivrednoj politici priđemo na drugačiji način, tj. da je stavimo u kontekst svetskih tokova i da, s obzirom na to, razmatramo domaće “teme i… »

Predsednik Slovačke sutra će poveriti Ficu da sastavi novu vladu

Novi magazin 07.03.2016
"Mislim da niko neće reći da nije bio iznenađen rezultatima izbora. Drugačiji su nego što je pretpostavljala većina stranka. Nekoliko novih stranaka je u parlamentu. U parlamentu imamo i radikalni politički ekstremizam. Birači su u subotu… »

Uštedite novac u supermarketu

Novi magazin 07.03.2016
NE IDITE U PRODAVNICU SVAKI DAN - Ljudi koji skoknu do prodavnice po povratku sa posla kupuju 54 posto više stvari nego što su planirali, zaključak je studije Instituta za istraživanje marketinga. Razlog je impulsivna kupovina kojoj smo podložni kad… »