Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 07.03.2016

Vanredno stanje u 11 opština

Novi magazin 07.03.2016
Evakuisano je 59 osoba iz domaćinstava ugroženih poplavama, saopštio je MUP. U Lučanima je evakuisano 28 osoba, u Čačku 16, u Gornjem Milanovcu sedam, u Priboju pet, a u Novom Pazaru tri osobe. U kraljevačkom naselju Grdica večeras je evakuisano… »

Marić: Najvažnije da nema žrtava, ali nismo mirni

Novi magazin 07.03.2016
Marić je za B92 rekao da je došlo do smirivanja situacije u mestu Konjevići. "Vodostaj je opao za 80 centimetara, kad se steknu uslovi, krenućemo sa ispumpavanjem vode. U Konjevićima je bilo ugroženo 150 domaćinstava, evakuisano je 27 ljudi. U… »

Ministarstvo odbrane: Nema opasnog zračenja u zgradi Generalštaba

Novi magazin 07.03.2016
"Povodom netаčnih informаcijа koje su se pojаvile u jаvnosti u vezi sа nаvodnim 'opаsnim zrаčenjem' bombаrdovаne zgrаde Generаlštаbа u Beogrаdu, ističemo dа je merenjem utvrđeno dа nemа nikаkvog opаsnog zrаčenjа, odnosno dа… »

Danas oblačno sa kišom, do 16 stepeni

Novi magazin 07.03.2016
Veća količina padavina očekuje se u centralnim, istočnim i južnim predelima. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama povremeno jak, uveče u slabljenju i skretanju na zapadni. Najniža temperatura od 4 C do 9… »

Novosti: U toku pet disciplinskih postupaka protiv izvršitelja

Novi magazin 07.03.2016
Kako piše list, bilo je različitih razloga za disciplinske postupke, od nepravilnosti prilikom prodaje nepokretnosti dužnika do pretnji dužnicima, a bilo je i finansijskih mahinacija. Disciplinska komisija je formirana rešenjem ministra pravde u… »

Sutra sunčano sa slabom kišom

Novi magazin 07.03.2016
U Srbiji će sutra preovlađivati sunčano, samo će u istočnim predelima ujutro biti oblačno sa slabom kišom, ali će tokom dana doći do postepenog razvedravanja. Duvaće slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće u… »

Mihajlović: Žene da konačno budu ravnopravne

Novi magazin 07.03.2016
"Želim Vam da se ovog 8. marta završi „Dan žena", a da počne godina, dekada i stoleće žena kada će one pokazati svoju snagu. I kada će postati ravnopravne i poštovane", navela je Mihajlovićeva koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu… »

Verbić: Povećanje moglo da bude i veće

Novi magazin 07.03.2016
Navodeći da sindikati kažu da to nije dovoljno, on je za B92 istakao da može da se složi sa tim da je povećanje moglo da bude veće. "Kada je potpisan sporazum između prosvetara i Ministarstva očekivalo se da će doći do promena u Zakonu o… »

SPS: Predaju naše izborne liste opstruisao Tadićev najbliži saradnik

Novi magazin 07.03.2016
SPS je u saopštenju naveo da je koalicija koju predvode socijalisti bila spremna da u nedelju preda listu sa više od 22.000 prikupljenih potpisa ali da je Ranković, "kao Tadićev dugogodišnji najbliži saradnik", najavio tužbu pred Republičkom… »

Protest migranata u Idomeniju

Novi magazin 07.03.2016
Izbeglice u Idomeniju su i ranije blokirale blokirale prugu na nekoliko sati, ali je današnji protest više simboličan jer nijedan voz nije prolazio, a grčka televizijska stanica je postavila kameru za direktan prenos sa demonstracija. Dok je noć… »