Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 07.03.2016

Lokalni izbori 24. aprila

Novi magazin 07.03.2016
Tog dana biće održani i vanredni parlamentarni izbori, kao i izbori za vojvođanski parlament. Odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština Maja Gojković potpisala je u Domu Narodne skupštine. Ta odluka ne važi… »

Miščević: Z. Balkan može biti deo rešenja i evropskih pitanja

Novi magazin 07.03.2016
Svi oni govorili su na skupu "Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom Balkanu", koju organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost i Fondacija Fridrih Ebert, a šefica pregovaračkog tipa Srbije o članstvu u EU Miščević konstatovala je… »

Nikolić ove nedelje u Moskvi

Novi magazin 07.03.2016
Prvog dana posete, Nikolić se sastati s predsednicom Agencije za poslove Zajednice nezavisnih država i dijaspore Ljubovom Glebom. Nakon toga će imati sastanak s patrijarhom Kirilom i primiti priznanje Fonda jedinstva pravoslavnih naroda. To priznanje… »

Kosovo: Prva žrtva poplava, utopio se muškarac kod Đakovice

Novi magazin 07.03.2016
Prema njegovim rečima, Tahiri se utopio oko 13 časova u đakovičkom selu Kušavec nakon što je prilikom pokušaja prelaska nabujalog potoka, pao sa mosta. Poplave su pogodile i druge gradove na Kosovu pa tako škole u Peći danas nisu radile zbog… »

Ditman: Nemačka za otvaranje poglavlja 23 i 24 u prvoj polovini 2016.

Novi magazin 07.03.2016
Na skupu "Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom Balkanu" Ditman je rekao da su pregovori o članstvu Srbije u EU sada u novoj fazi, da su otvorena prva poglavlja u decembru i da je "blizu i otvaranje novih poglavlja". "Mi smo blizu otvaranja novih… »

Dačić: Do kraja sedmice rezultati Radne grupe o Libiji

Novi magazin 07.03.2016
"Radna grupa bi trebalo do kraja nedelje Kolegijumu, a to su ministar, državni sekretar, generalni skretar, pomoćnici, da prezentuje do kojeg su nalaza došli na osnovu svih izjava", rekao je Dačić novinarima u Beogradu, navodeći da je ambasador… »

Gde je srpski kandidat za generalnog sekretara UN?

Novi magazin 07.03.2016
Iz Ministarstva spoljnih poslova, i pored više poziva naše televizije, nije stigao odgovor dokle se stiglo u odlučivanju o tome ko će biti kandidat Srbije. Odlučivaće se u narednim mesecima shodno proceduri koja je tu, još ima vremena. To su reči… »

Obradović: U koaliciji Dveri - DSS Srbija dobila novu nadu

Novi magazin 07.03.2016
Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je tom prilikom da je u izbornoj listi koalicije koju čine Dveri i DSS Srbija na političkoj sceni dobila novu nadu. On je kazao da je ta koalicija jedina koja na političku scenu Srbije donosi nešto… »

NUNS: Učešće u izbornoj kampanji nespojivo sa novinarstvom

Novi magazin 07.03.2016
Na zvaničnim izbornim listama „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)“ nalazi se i desetak novinara. Novinari koji su neposredno uključeni u izborni proces ne bi trebalo da se… »

Premijer Srbije obećao da će Vlada pomoći poplavljenim područjima

Novi magazin 07.03.2016
Vučić je rekao meštanima i novinairma da će sutra popodne biti održana sednica Vlade na kojoj će doneti odluku da se iz tekuće budžetske rezerve izdvoji novac za pomoć građanima koji su pretrpreli štetu od poplave. On je još rekao da će… »