Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 07.03.2016

Ne bacajte koru od krompira

Novi magazin 07.03.2016
Bogata je vlaknima i sadrži vitamine B i C, gvožđe, kalcijum i kalijum. Kora je bogata i fitonutrijentima, fitoenzimima i antioksidansima, koji obogaćuju hranljivu vrednost jela. Zbog toga nutricionisti preporučuju da je dobro operete i pripremate… »

Brusnice protiv bakterija

Novi magazin 07.03.2016
Osim toga, naučna istraživanja pokazuju da kondenzovani tanini iz ovog voća sprečavaju ulazak bakterija u urinarni trakt, bešiku i bubrege. A ako su već dospele u organizam, sok od brusnica sprečava njihovo lepljenje za zidove urinarnog trakta, pa… »

Čašica alkohola štiti od demencije

Novi magazin 07.03.2016
Ista studija je, takođe, pokazala da pedesetogodišnjaci koji dnevno konzumiraju umerenu količinu alkohola, imaju 25 odsto manje šansi da dođu u situaciju da zbog zaboravnosti ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti. Naučnici su odredili da pojam… »

Mišićavi bolji lideri

Novi magazin 07.03.2016
Istraživači su ustanovili da u muškarcima koji izgledaju jače, okolina vidi liderski potencijal, čak i kada ništa drugo ne zna o njima, ni stepen obrazovanja, ni veštine, ni osobine. Ovaj fenomen, ipak, ne važi kad su u pitanju žene, jer fizička… »

Polarna svetlost u Britaniji i Nemačkoj (FOTO)

Novi magazin 07.03.2016
"Aurora borealis" obojila je kasno sinoć i rano jutros u plavo, ljubičasto i zeleno nebo iznad grofovije Oksfordšir na jugu Engleske i pojedinih oblasti na severoistoku Nemačke. Ova pojava nastaje kada magnetni solarni vetar prodire u Zemljino… »

Žena, rat i plakat: Rat se pamti po muškarcima...

Novi magazin 07.03.2016
Žene su, simbolički, u vreme Velikog rata počele “da nose pantalone” i utiču na činjenicu da posle rata ništa više ne bude kao pre: od prava glasa, do izjednačavanja zarada i promena statusa žena u javnom i političkom životu. Borba traje i… »

Uštedite novac u supermarketu

Novi magazin 07.03.2016
NE IDITE U PRODAVNICU SVAKI DAN - Ljudi koji skoknu do prodavnice po povratku sa posla kupuju 54 posto više stvari nego što su planirali, zaključak je studije Instituta za istraživanje marketinga. Razlog je impulsivna kupovina kojoj smo podložni kad… »

Umor zbog manjka minerala

Novi magazin 07.03.2016
Tokom trudnoće, dojenja i perioda intenzivnog rasta, potrebe za magnezijumom su veće. Više ovog minerala je potrebno i sportistima kao i ljudima sa bolesnim srcem. Nedostatak magnezijuma se može pojaviti i zbog određenih fizioloških stanja kao što… »