Izvor: OK radio arhiva vesti 07.03.2016

Izlile se reke, vanredno u Lučanima i Arilju

OK radio 07.03.2016
Nakon izlivanja reka na teritoriji opština Lučani i Arilje proglašena je vanredna situacija. Vodeni tokovi i dalje rastu. Problemi sa kišom i u požeškom kraju. U Bajinoj Bašti se pokrenula klizišta - nekoliko kuća je potopljeno a saobraćajnice… »

LE: Pokušao da iznudi nepostojeći dug

OK radio 07.03.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uhapsili su M.S. (26) iz okoline Vlasotinca zbog sumnje da je od dvadesetosmogodišnjeg muškarca zahtevao isplatu nepostojećeg duga. Kako je saopštila leskovačke policije, M.S. je 6. marta u Grdelici… »

JUMKO: Najbolje u poslednjih 20 godina

OK radio 07.03.2016
Kompanija “Jumko” iz Vranja izdala je saopštenje o poslovanju u 2015. godini, koje je potpisao predsednik Nadzornog odbora firme Branislav Popović. Na početku ovog dokumenta se konstatuje da se HK Jumko nalazi u teškim ekonomskim prilikama zbog… »

SPS izvisio za 20.000 potpisa

OK radio 07.03.2016
Socijalistička partija Srbije (SPS) morala je u ponedeljak da ponovo počne sa skupljanjem potpisa za izbornu listu jer je joj je propalo već skupljenih 20.000 zbog sukoba unutar Zelenih Srbije, koalicionog partnera socijalista. Socijalisti nisu mogli… »

Samit u Briselu: Turska traži pare!

OK radio 07.03.2016
Današnji samit EU i Turske u Briselu o migrantskoj krizi produžen je nakon što je turski premijer Ahmet Davutoglu predstavio "nove ideje" u vezi sa smanjenjem priliva migranata, rekao je zvaničnik EU. Diplomata EU rekao je da Turska traži više od… »

Vanredno stanje u šest opština!

OK radio 07.03.2016
U opštini Čačak je proglašena vanredna situacija zbog izlivanja reke, a slična situacija je i u opštinama Lučani, Arilje, Topola, Novi Pazar i Bajina Bašta. Iz poplavljenog područja u selima Konjevići i Preljina kod Čačka do sada je evakuisano… »

24. aprila i izbori u Banji

OK radio 07.03.2016
Predsednik Skupštine grada Vranja Slobodan Stamenković, na osnovu Odluke predsednice republičkog parlamenta Maje Gojković o raspisivanju lokalnih izbora u Srbiji, doneo je Odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Vranjska… »

SPS: Pa nije SNS država

OK radio 07.03.2016
Povodom saopštenja SNS-a u kome se ocenjuje da je ponašanje gradonačelnika Vranja Zorana Antića skandalozno, oglasio se i GrO SPS-a, koji ocenjuje ovakav postupak naprednjaka kao pokazatelj panike u redovima stranke. U saopštenju SPS-a, koje je… »

Sudar NATO tenka i auta

OK radio 07.03.2016
U sudaru tenka i automobila na seoskom putu u centralnoj Norveškoj je danas tokom velike vojne vežbe NATO poginula jedna osoba, saopštila je norveška policija. Nesreća se dogodila u okrugu Severni Trendelag, gde se trenutno odvija vojna vežba NATO i… »

NI: Dve saobraćajke na istom mestu!

OK radio 07.03.2016
Dva pešaka povredjena su u ponedeljak u razmaku od samo 15 minuta u ulici Dragiše Cvetkovića u Nišu – saopštio je portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Dušan Gostović. Kako saznaje Kurir, u 7.40 minuta 10-godišnjeg dečaka na pešačkom… »