Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 07.03.2016

Zbog poplava naredna tri dana kritična, hitna sednica vlade

Politika 07.03.2016
Vanredna situacija proglašena u Čačku, Arilju, Lučanima, Topoli, Bajinoj Bašti, Kraljevu, Novom Pazaru… – Širom Srbije probijena je granica redovne odbrane od poplava. – Vučić najavio formiranje komisija za nadoknadu štete. Premijer… »

Trampovanje Amerike

Politika 07.03.2016
Analiza „Vašington posta” pokazuje da su među simpatizerima Donalda Trampa uglavnom beli muškarci među kojima svaki drugi zarađuje manje od nacionalnog proseka. Donald Tramp, predsednik Amerike, još nije izvesnost, ali je već sasvim ozbiljna… »

Dobrica

Politika 07.03.2016
Ako smo na spomenik Borislavu Pekiću čekali više od dvadeset godina, nimalo nas ne sme iznenaditi to što će i Dobrica Ćosić sačekati tek deceniju-dve, da bi možda i Kruševačko filozofsko-književna škola dobila njegovo ime. Ni crni humor, ni… »

Čemernica opet zagorčala život

Politika 07.03.2016
Iz Baluge i Konjevića tokom prethodne noći iseljeno je 400 stanovnika, pošto su obavešteni da može doći do izlivanja reke. Čačak – Tek što je svanulo u Preljini, Milovan Topalović se pojavio na prozoru kuće gledajući kako ispod, skoro… »

Pukovnik ili pokojnik u industriji računarskih igara

Politika 07.03.2016
Stvaranje kvalitetne kompjuterske igre traje tri do četiri godine, na tome radi od 50 do 400 profesionalaca, a zarada je ili velika ili ravna nuli, nema između, kažu ljudi koji se u Srbiji bave ovim poslom. Starije generacije i dalje ih zabrinuto… »

Kako su iz poplava isplivali otvoreni podaci

Politika 07.03.2016
Podaci koje država sakuplja u većini razvijenih zemalja u svetu javno dostupni, a u Srbiji smo na početku. Da li ste se ikada zapitali koji su poslanici u republičkom parlamentu glasali za određene zakone? Kako vlada troši novac poreskih obveznika… »

Fenomen Tramp

Politika 07.03.2016
„Antiestablišment“ pozicija američkog milijardera pokazala se kao njegova glavna prednost. Tri uzastopne pobede u Južnoj Karolini, Novom Hempširu i Nevadi i četvrta, ostvarena u ključnom „super utorku”, učvrstile su Donalda Trampa na… »

Selo bi opet u zadruge

Politika 07.03.2016
Užice – Ovako usitnjeni ne možemo napred, žalili su se mnogi stočari i ratari iz užičkog i čačanskog kraja okupljeni na nedavno održanoj Zimskoj školi za poljoprivrednike u Požegi. Tu je stotinak vrednih domaćina, bistrog uma i žuljevitih… »