Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 07.03.2016

Raspisani izbori u prestoničkim opštinama

Politika 07.03.2016
Prethodilo uvođenje privremenih mera na Voždovcu i u Zemunu gde je volja građana redovno proveravana 2013. godine. Izbori u 17 prestoničkih opština biće održani 24. aprila. Odluku o izlasku na birališta u beogradskim lokalnim samoupravama potpisao… »

Nikolić ove sedmice sa Putinom u Moskvi

Politika 07.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo bi da se 10. marta sastane u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, saznaje Tanjug u diplomatskim izvorima. U okviru dvodnevne posete Moskvi, Nikolić će se sastati i sa patrijarhom… »

U biračkom spisku 7.000.095 glasača

Politika 07.03.2016
U Jedinstveni birački spisak (JBS) upisano je 7.000.095 birača, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Iz tog ministarstva napominju da pripadnici nacionalnih manjina imaju pravo da se u JBS upišu prvo na ćiriličnom… »

Zukorlić zamrzao funkciju muftije radi politike

Politika 07.03.2016
NOVI PAZAR – Muftija sandžački Muamer Zukorlić biće nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice na izborima 24. aprila, objavio je portal Sandžakpreš, inače, blizak Islamskoj zajednici u Srbiji. Prethodno je, kako se navodi, Mešihat te… »

Kraljevo: Evakuacija građana iz više naselja zbog poplava

Politika 07.03.2016
KRALjEVO - Iz kraljevačkih naselja Grdica, Oplanici, Adrani i Obrva u toku je evakuacija građana zbog ugroženosti od poplava, javio je večeras RTS. Pored opštine Kraljevo, vanredna situacija je proglašena još u 10 opština - Čačak, Arilje… »

Đorđević i Čepurin: VS će uskoro ojačati svoje kapacitete

Politika 07.03.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom i tom prilikom iskazao zahvalnost ruskoj strani zbog snažne podrške našim spoljno-političkim prioritetima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane… »

CIRSD predstavio knjigu američkog stručnjaka za Kinu

Politika 07.03.2016
Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) predstavio je knjigu američkog stručnjaka za Kinu Dejvida Lemptona „Slediti lidera – rukovođenje Kinom od Denga Sjaopinga do Sija Đinpinga”. Lempton je u razgovoru sa predsednikom CIRSD-a… »

Izborna lista DS-a bez iznenađenja

Politika 07.03.2016
Koalicija okupljena oko Demokratske strane biće druga na glasačkom listiću, a na izbornoj listi, za razliku od nekih ranijih perioda, nema nekih zvučnih imena iz sveta umetnosti i sporta. Demokrate su se, ovaj put, oslonile na svoje proverene kadrove… »

Zbog dva Borisa Dačić morao ponovo da skuplja potpise

Politika 07.03.2016
SPS optužio lidera SDS-a i Borisa Rankovića, pravnog zastupnika Zelenih, da su planirali opstrukciju njihove izborne liste. Iako je za dva dana uspela da prikupi dvadeset hiljada potpisa za izbornu listu svoje koalicije „Ivica Dačić – SPS, JS –… »

Jug „tamo daleko” na izbornim listama

Politika 07.03.2016
Niš, Pirot, Vranje, Leskovac, Prokuplje... simbolično zastupljeni na listama kandidata za naredne izbore. Niš – Bilo je dovoljno da se do ponedeljaka Republičkoj izbornoj komisiji prijave samo dve izborne liste – „Aleksandar Vučić – Srbija… »