Izvor: Pravda arhiva vesti 07.03.2016

TEK ĆE DA PADA: Večeras novi talas padavina, očekuju se velike bujice širom Srbije!

Pravda 07.03.2016
Direktor Javnog preduzeća Srbijavode Goran Puzović upozorio je da oblaci nad Srbijom prete da još više povećaju nivo bujičnih reka na području centralne Srbije. On je u izjavi za Betu rekao da se večeras očekuju još ozbiljnije padavine i da se… »

Merkelova o smanjenju broja ilegalnih migranata

Pravda 07.03.2016
BRISEL - Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da joj je cilj smanjenje broja migranata koji ilegalno ulaze u EU, istakavši da to ne važi samo za nekolicinu zemalja, već za sve zemlje uključujući Grčku. Ona je danas, uoči početka… »

ORBAN SRUŠIO DOGOVOR: Uložio veto na turski plan za migrante

Pravda 07.03.2016
Mađarski premijer Viktor Orban odbacio je plan EU o direktnom raspoređivanju izbeglica iz Turske u evropske zemlje, saopštio je večeras portparol mađarske Vlade Zoltan Kovač. „On (Orban) je uložio veto na plan prema kom bi se migranti i tražioci… »

Opasno zračenje zgrade Generalštaba u Beogradu?

Pravda 07.03.2016
BEOGRAD - Ministarstvo odbrane odbacilo je danas kao netačne informacije u vezi sa navodnim "opasnim zračenjem" bombardovane zgrade Generalštaba u Beogradu i ističe da je mereljem utvrđen prirodni fon zračenja. Iz tog resora je saopšteno da je… »

NOVI RAST TENZIJA: Južna Koreja i SAD počele najveće vojne vežbe, Pjongjang reaguje!

Pravda 07.03.2016
SEUL/PJONGJANG - Južna Koreja i SAD počele su danas najveće zajedničke vojne vežbe, što je izazvalo nova upozorenja Severne Koreje da će "bez pravljenja razlike među ciljevima" izvesti nuklearne napade na te dve zemlje. U najobimnijim vojnim… »

NOVO ODLAGANjE: Kristijan ipak ne ide u zatvor

Pravda 07.03.2016
BEOGRAD - Kristijan Golubović neće se od danas naći u požarevačkom zatvoru, s obzirom da je prošle nedelje zatražio novo odlaganje izdržavanja kazne - ovoga puta zbog bolesti majke. Prema rečima Kristijanovog branioca, Gvozdena Grgura… »

POLITIKA MU PREČA: Zukorlić više nije muftija!

Pravda 07.03.2016
NOVI PAZAR - Mešihat Islamske zajednice u Srbiji prihvatio je zahtev Mumaera Zukorlića da mu funkcija muftije sandžačkog bude u statusu mirovanja u narednom periodu. Naime, on će na predstojećim izborima biti nosilac liste Bošnjačke demokratske… »

Rašković Ivić: Sreća je slobodna Srbija, skladna porodica i Kosovo i Metohija u Srbiji

Pravda 07.03.2016
BEOGRAD - "Koalicija DSS - Dveri još nema formalno slogan za predstojeće parlamentarne izbore, ali smo odlučili da počnemo sa 'srećom'. U tom će se pravcu naš slogan i razvijati. Sreća je u Srbiji zanemarena, i treba je vratiti u opticaj. Sreća… »

Alepo: Džihadisti nemilosrdo ubijaju žene i decu

Pravda 07.03.2016
ALEPO - Iz grupe sirijskih Kurda naveli su da je u napadima na četvrt Šeik Maksud u Alepu ubijeno devetoro civila, od toga četvoro dece, dve žene i tri muškarca, prenose agencije. Sirijska opservatorija za ljudska prava objavila je da su džihadisti… »

Makedoncima prekipelo: Branimo EU od nje same!

Pravda 07.03.2016
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov ocenio je da je Makedonija direktno na udaru izbegličke krize i da je dovedena u situaciju da brani Evropsku uniju od nje same. U kolumni za britanski „Telegraf“ uoči evropskog samita o migrantskoj krizi u… »