Izvor: Radio sto plus arhiva vesti 07.03.2016

Nema nastave u novopazarskim školama

Radio sto plus 07.03.2016
Osnovne i srednje škole u Novom Pazaru sutra neće raditi, odlučeno je večeras na sednici Štaba za vanredne situacije. Kako radio Sto plus saznaje u ovom telu, obdaništa i ostale javne gradske i republičke ustanove u gradu radiće normalno. Štab je… »

Kod Raške Ibar ubrzano raste

Radio sto plus 07.03.2016
Na teritoriji opštine Raška istoimena reka je u poslednjih nekoliko sati u stagnaciji, ali ubrzano raste nivo Ibra, rečeno je Sto plus radiju u opštinskom štabu za vanredne situacije. Prema vodostaju od 19 časova Ibar je bio na 494 centimetra uz… »

Prijepolje: 2.000 domaćinastava bez struje

Radio sto plus 07.03.2016
Načelnik Štaba za vanredne situacije Prijepolja Goran Posrkača izjavio je danas da je zbog obilnih padavina, oko 2.000 domaćinstava ostalo bez struje. Prema njegovim rečima, kiša, a naročito sneg koji je u planinskom delu opštine napadao preko… »

Zbog poplava evakuisano 59 osoba širom Srbije

Radio sto plus 07.03.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je večeras da su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a do sada evakuisali 59 osoba iz domaćinstava ugroženih poplavama. Kako se navodi, u Lučanima je evakuisano 28, u Čačku 16, na području… »

Turska traži još tri milijarde evra za izbegličku krizu

Radio sto plus 07.03.2016
Predsednik Evropskog parlemanta Martin Šulc izjavio je danas da Turska traži dodatnih tri milijarde evra od Evropske unije za pomoć u rešavaju izbegličke krize. Zvaničnici EU kažu da je na današnjem samitu EU-Turska Ankara tražila i da se ubrza… »

Radonjić: Zadovoljni smo drugim mestom, a sada najbitnije utakmice

Radio sto plus 07.03.2016
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da bi svi u ekipi trebalo da budu zadovoljni što je ligaški deo takmičenja u Jadranskoj ligi okončan na drugom mestu i dodao da crveno-belima predstoji jako težak period… »

Indonezija spremna za pomračenje Sunca

Radio sto plus 07.03.2016
Potpuno pomračenje Sunca, koje će se u sredu dogoditi iznad Indonezije, posmatraće hiljade turista pristiglih iz celog sveta da bi prisustvovali ovom retkom prirodnom fenomenu, koji će biti obeležen plemenskim ritualima i brojnim svečanostima… »

Ambasador govorio o kanadskom multikulturalnom mozaiku

Radio sto plus 07.03.2016
Ambasador Kanade u Srbiji Filip Pinington rekao je danas u Novom Pazaru da je Vlada njegove zemlje u poslednjih 40 godina donošenjem zakona omogućila svim doseljenicima da sačuvaju svoj identitet i kulturu. On je na predavanju „Kanadski… »

Festival stvaralaštva mladih počinje u utorak

Radio sto plus 07.03.2016
Usled vanredne situacije, a na zahtev roditelja, odložen je večarašnji nastup učenika Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“, kojim je trebao da bude otvoren Festival stvaralaštva mladih u Kulturnom centru u Novom Pazaru. Sutra će se predstaviti… »

Lista SDA Sandžaka će nositi naziv “Jedinstvo, snaga Bošnjaka”

Radio sto plus 07.03.2016
Predsednik Izvršnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović izjavio je danas da će ta partija na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima nastupiti pod nazivom “Jedinstvo, snaga Bošnjaka”. On je na konferenciji za… »