Izvor: Radio sto plus/Regioni arhiva vesti 07.03.2016

Nema nastave u novopazarskim školama

Radio sto plus 07.03.2016
Osnovne i srednje škole u Novom Pazaru sutra neće raditi, odlučeno je večeras na sednici Štaba za vanredne situacije. Kako radio Sto plus saznaje u ovom telu, obdaništa i ostale javne gradske i republičke ustanove u gradu radiće normalno. Štab je… »

Kod Raške Ibar ubrzano raste

Radio sto plus 07.03.2016
Na teritoriji opštine Raška istoimena reka je u poslednjih nekoliko sati u stagnaciji, ali ubrzano raste nivo Ibra, rečeno je Sto plus radiju u opštinskom štabu za vanredne situacije. Prema vodostaju od 19 časova Ibar je bio na 494 centimetra uz… »

Prijepolje: 2.000 domaćinastava bez struje

Radio sto plus 07.03.2016
Načelnik Štaba za vanredne situacije Prijepolja Goran Posrkača izjavio je danas da je zbog obilnih padavina, oko 2.000 domaćinstava ostalo bez struje. Prema njegovim rečima, kiša, a naročito sneg koji je u planinskom delu opštine napadao preko… »

Ambasador govorio o kanadskom multikulturalnom mozaiku

Radio sto plus 07.03.2016
Ambasador Kanade u Srbiji Filip Pinington rekao je danas u Novom Pazaru da je Vlada njegove zemlje u poslednjih 40 godina donošenjem zakona omogućila svim doseljenicima da sačuvaju svoj identitet i kulturu. On je na predavanju „Kanadski… »

Festival stvaralaštva mladih počinje u utorak

Radio sto plus 07.03.2016
Usled vanredne situacije, a na zahtev roditelja, odložen je večarašnji nastup učenika Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“, kojim je trebao da bude otvoren Festival stvaralaštva mladih u Kulturnom centru u Novom Pazaru. Sutra će se predstaviti… »

Lista SDA Sandžaka će nositi naziv “Jedinstvo, snaga Bošnjaka”

Radio sto plus 07.03.2016
Predsednik Izvršnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović izjavio je danas da će ta partija na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima nastupiti pod nazivom “Jedinstvo, snaga Bošnjaka”. On je na konferenciji za… »

Zukorlić nosilac liste BDZS

Radio sto plus 07.03.2016
Muftija sandžački Muamer Zukorlić izjavio je danas da će na predstojećim izborima biti nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS). "Mešihat (Islamske zajednice u Srbiji) usvojio je moj predlog da u narednom periodu funkciju… »

LDP: Curić smenjen, Vučelj poverenik

Radio sto plus 07.03.2016
Portparol Liberalno demokratske partije (LDP) Jovan Najdenov rekao je danas radiju Sto plus da je Enes Curić smenjen sa mesta menadžera gradskog odbora te stranke u Novom Pazaru, a da je Predsedništvo LDP za poverenika imenovalo Esmina Vučelja… »

Povećan vodostaj, reke u koritima

Radio sto plus 07.03.2016
Osim Jusuf potoka, koji se izlio u jednom delu, ostali vodotoci u Novom Pazaru i dalje su u svojim koritima. Obilna kiša i sneg tokom protekle noći i danas znatno su podigle vodostaj Raške, Jošanice i Trnavske reke, zbog čega se stalno prati stanje… »

Počinju Dani Kanade

Radio sto plus 07.03.2016
Predavanjem na temu „Kanadski multikulturalni mozaik“ u Kulturnom centru danas počinje trodnevna manifestacija ’’Dani Kanade u Novom Pazaru’’. Predavanje će održati ambasador Kanade u Srbiji Filip Pinington, a cilj manifestacije je… »