Izvor: RTS arhiva vesti 07.03.2016

Poplave u Srbiji, vanredna situacija u 12 opština, angažovana i vojska

RTS 07.03.2016
Proglašena vanredna situacija na teritorijama opština Čačak, Arilje, Lučani, Topola, Požega, Ivanjica, Bajina Bašta, Kraljevo, Rača, Raška, Novi Pazar i Ljig. Stariji muškarac preminuo kada je pao sa mosta kod Đakovice prilikom pokušaja… »

Maratonski pregovori, Davutoglu traži novi sporazum

RTS 07.03.2016
Lideri Evropske unije i Turska pokušavaju u Briselu da usaglase sporazum kojim bi bio prekinut talas migranata na putu ka zapadnoj Evropi. Predlog o "zatvaranju balkanske rute" nema podršku Angele Merkel i Žan-Kloda Junkera. Ankara ispostavila listu… »

Izbori za odbornike 17 beogradskih opština 24. aprila

RTS 07.03.2016
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević raspisao je izbore za odbornike svih 17 skupština gradskih opština u Beogradu, koji će se održati 24. aprila. Nikodijević je, nakon potpisivanja odluke o raspisivanju, rekao novinarima da… »

Šarapova pala na doping testu!

RTS 07.03.2016
Ruska teniserka Marija Šarapova na najavljenoj pres-konferenciji objavila da je pala na doping testu na poslednjem grend slem turniru koji je odigran - Australijan openu! Nekadašnja najbolja teniserka sveta Marija Šarapova saopštila je u Los Anđelesu… »

EU: Razmatranje sporazuma s Turskom do sledećeg samita

RTS 07.03.2016
Lideri Evropske unije su se dogovorili da će narednog samita krajem sledeće nedelje raditi na sporazumu s Turskom sa ciljem razrešenja izbegličke krize, objavio je premijer Luksemburga Gzavije Betel po okončanju samita EU-Turska u Briselu. Predsednik… »

Sukobi na granici Tunisa i Libije, 53 mrtvih

RTS 07.03.2016
U sukobima kod tunisko-libijske granice ubijene su najmanje 53 osobe, od kojih je 35 islamista, saopštilo je tunisko ministarstvo odbrane. Prethodna informacija bila je da su vojnici u Tunisu ubili najmanje 10 islamista koji su ranije izvršili napad na… »

NATO uputio brodove u vode Grčke i Turske u Egeju

RTS 07.03.2016
U okviru borbe protiv krijumčarenja migranata, NATO je uputio brodove u teritorijalne vode Grčke i Turske u Egejskom moru, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. NATO proširuje saradnju sa Fronteksom i povećava broj brodova, dodao je… »

Antić: EPS najznačajniji sistem srpske privrede

RTS 07.03.2016
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da je EPS bez sumnje najznačajniji sistem ukupne srpske privrede, a najveća vrednost Elektroprivrede Srbije jesu zaposleni, generacije koje su čitav svoj radni vek i sve svoje znanje utkali u… »

SAD pogodile kamp El Šababa u Somaliji, ubijeno 150 islamista

RTS 07.03.2016
Vazdušne snage Sjedinjenih Američkih Država izvele su tokom vikenda vazdušni napad dronom na kamp džihadističke grupe El Šabab u Somaliji, javlja Rojters. Veruje se da je ubijeno više od 150 terorista. U bombardovanju trening kampa El Šababa… »

Nikolić: Moskva zna da građani Srbije ne žele u NATO

RTS 07.03.2016
Rusija uopšte ne proverava jesmo li u istom procentu povezani sa Moskvom i sa NATO-om, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Istakao je da, da je sporazum o davanju diplomatskog imuniteta Ruskom humanitarnom centru u Nišu toliko važna tema za… »