Izvor: RTV arhiva vesti 07.03.2016

Vanredno stanje u 11 opština, 59 evakuisanih

RTV 07.03.2016
ČAČAK, BAJINA BAŠTA, POŽEGA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije evakuisali su 59 osoba iz domaćinstava ugroženih poplavama a vanredno stanje proglašeno je u 11 opština, saopštio je MUP. 563. U Lučanima je… »

Turskoj još tri milijarde evra i vizne olakšice

RTV 07.03.2016
BRISEL - Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je danas da je Turska tražila dodatnih tri milijarde evra od EU za zbrinjavanje migranata na svojoj teritoriji i najavio da je EP spreman da ubrza proceduru za dodelu tih sredstava, prenose… »

Gojković raspisala lokalne izbore

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas izbore za odbornike skupština gradova i opština, koji će biti održani 24. aprila. Lokalni izbori neće biti održani u 14 lokalnih samouprava u kojima mandat vlastima nije… »

Šarapova pala na doping testu na AO!

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Nekadašnja najbolja teniserka sveta Marija Šarapova saopštila je večeras u Los Anđelesu da je bila pozitivna na doping testu tokom Otvorenog prvenstva Australije. Osvajačica pet grend slem titula bila je pozitivna na meldonijum, supstancu… »

Tunis: 45 osoba poginulo u napadu ekstremista

RTV 07.03.2016
TUNIS - Najmanje 45 osoba poginulo je danas u napadu ekstremista na jedan grad u Tunisu, u blizini granice s Libijom, saopštila je tuniska vlada. Policija i Ministarstvo odbrane Tunisa navode da je zbog današnjeg napada vlada zatvorila dva granična… »

NATO uputio brodove u vode Grčke i Turske

RTV 07.03.2016
BRISEL - NATO je danas uputio brodove u teritorijalne vode Grčke i Turske u Egejskom moru u okviru borbe protiv krijumčarenja migranata u Evropu, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. 148. "NATO danas započinje aktivnosti u… »

Antić: Uskoro v.d. direktora EPS-a

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije uskoro će imenovati vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), najavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. On je na obeležavanju 46 godina od početka rada prvog bloka u Termoelektrani… »

Nikolić: Rusija ne proverava povezanost sa NATO

RTV 07.03.2016
MOSKVA - Rusija uopšte ne proverava jesmo li u istom procentu povezani sa Moskvom i sa NATO, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i istakao da je sporazum o davanju diplomatskog imuniteta Ruskom humanitarnom centru u Nišu toliko važna tema za… »

Počeo skup Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom Balkanu

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - U Beogradu je danas počeo skup "Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom Balkanu" na kojem će biti predstavljen pozicijski dokument poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) u nemačkom Bundestagu u kojem se ističe posvećenost te stranke… »

Okončana talačka situacija u Sidneju, napadač ubijen

RTV 07.03.2016
SIDNEJ - U zapadnom delu Sidneja je jutros okončana sedmočasovna talačka situacija tokom koje je došlo do pucnjave, a policajci su ubili napadača i oslobodili troje talaca, javljaju lokalni mediji. Incident se dogodio kad je muškarac naoružan… »