Izvor: RTV/Balkan arhiva vesti 07.03.2016

Hrvatska traži od Rusije da ne šalje mnogo turista

RTV 07.03.2016
ZAGREB - Ambasador Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov izjavio je da mu je, kada je najavio da ove sezone u Hrvatsku na letovanje planira da dođe 300.000 Rusa, rečeno da je hrvatski deo Jadrana prebukiran i da broj svede na 100.000 turista, preneo… »

Milanović: Govor mržnje je plašenje naroda Srbima

RTV 07.03.2016
ZAGREB - Lider socijaldemokrata Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je govor mržnje deo političkog govora koji ima snagu da od čoveka napravi fizičkog nasilnika i da je takav govor prvenstveno prisutan na desnici. "Govor mržnje je plašenje… »

Ivanov: Makedonija brani EU od EU

RTV 07.03.2016
SKOPLJE - Makedonski predsednik Đorđe Ivanov ocenio je da je Makedonija direktno na udaru migrantske krize i da je dovedena u situaciju da brani Evropsku uniju od nje same. U kolumni za britanski Telegraf uoči današnjeg evropskog samita o migrantskoj… »

Mađarska i Hrvatska otvaraju železničke prelaze

RTV 07.03.2016
BUDIMPEŠTA - Mađarska i Hrvatska će ponovo otvoriti tri zajednička železnička granična prelaza, koji su zatvoreni od sredine prošle godine zbog izbegličke krize, objavila je danas mađarska agencija MTI. Zasad se ne zna kad će ti prelazi biti… »

SDP tuži DPS zbog "revanšizma"

RTV 07.03.2016
PODGORICA - Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) tužiće svog bivšeg, dugogodišnjeg partnera u vlasti, Demokratsku partiju socijalista (DPS) zbog političkog "progona i revanšizma", najavljeno je danas iz te stranke. Visoki funkcioner SDP-a… »