Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 07.03.2016

Vanredno stanje u 11 opština, 59 evakuisanih

RTV 07.03.2016
ČAČAK, BAJINA BAŠTA, POŽEGA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije evakuisali su 59 osoba iz domaćinstava ugroženih poplavama a vanredno stanje proglašeno je u 11 opština, saopštio je MUP. 563. U Lučanima je… »

Prijepolje: Dve hiljade domaćinstava bez struje

RTV 07.03.2016
PRIJEPOLJE - Usled obilnih snežnih padavina koje su tokom noći pale na teritoriji ove opštine, u prekidu je saobraćaj na državnom putu koji preko Jabuke vodi do granice sa Crnom Gorom, a oko dve hiljade seoskih domaćinstava je bez struje. „Zbog… »

MO: Nema zračenja u zgradi Generalštaba

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je merenjem utvrđeno dа nemа opаsnog zrаčenjа u zgradi Generalštaba u Beogradu koja je bombardovana 1999. godine. "Povodom netаčnih informаcijа koje su se pojаvile u jаvnosti u vezi sа… »

Sutra obilna kiša na jugu i jugoistoku zemlje

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da se u južnim i istočnim krajevima očekuje obilna kiša, od 20 do 40 l/m2, a na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i više. Za sutra se najavljuje na istoku oblačno jutro sa… »

Postupci protiv izvršitelja

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Pred disciplinskom komisijom obrazovanom rešenjem Ministarstva pravde u toku je pet disciplinskih postupaka protiv izvršitelja, a od toga u dva slučaja postoje predlozi za zabranu obavljanja delatnosti, pišu danas Večernje novosti. Kako… »

Mihajlović: Žene da konačno budu ravnopravne

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da borba za jednaka prava žena predugo traje i, čestitajući sugrađankama praznik, poželela da od ovog 8. marta više ne moraju da podsećaju društvo da žele ekonomsku i političku… »

Mogući zastoji u saobraćaju zbog padavina

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Povremeno jači pljuskovi i umerena kiša koji su za danas prognozirani u Braničevskom okrugu, centralnim, istočnim i južnim krajevima Srbije, vozačima će stvarati dodatno opterećenje u vožnji, a obilne i intenzivne padavine mogu biti… »

"Bez rodne ravnopravnosti nema socijalne pravde"

RTV 07.03.2016
BEOGRAD, NOVI SAD - Zaštitnik građana Saša Janković čestitao je danas ženama u Srbiji 8. mart, Međunarodni dan žena, ističući da nezaposlenost, siromaštvo, konflikti i krize pogađaju žene teže nego muškarce, a da je upravo učešće žena… »

Obrenovac: Nema opasnosti od izlivanja reka

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Za sada nema opasnosti od izlivanja reka u Obrenovcu, osim reke Peštan, koja je pod budnim okom nadležnih, rekao je Tanjugu predsednik opštine Miroslav Čučković. "Reka Peštan dolazi iz pravca Aranđelovca, a imamo vesti da su tamo… »

Koja grupa namirnica nas čini najsitijim?

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Istraživanje Univerziteta Perdu u Vest Lafajetu u Indijani pokazalo je da proteini čine da se najduže osećamo sitim. Autori studije navode da su tokom istraživanja želeli da se koncentrišu isključivo na jedno konkretno pitanje : kakvo… »