Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 07.03.2016

Gojković raspisala lokalne izbore

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas izbore za odbornike skupština gradova i opština, koji će biti održani 24. aprila. Lokalni izbori neće biti održani u 14 lokalnih samouprava u kojima mandat vlastima nije… »

Nikolić: Rusija ne proverava povezanost sa NATO

RTV 07.03.2016
MOSKVA - Rusija uopšte ne proverava jesmo li u istom procentu povezani sa Moskvom i sa NATO, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i istakao da je sporazum o davanju diplomatskog imuniteta Ruskom humanitarnom centru u Nišu toliko važna tema za… »

Počeo skup Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom Balkanu

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - U Beogradu je danas počeo skup "Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom Balkanu" na kojem će biti predstavljen pozicijski dokument poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) u nemačkom Bundestagu u kojem se ističe posvećenost te stranke… »

U biračkom spisku upisano 7.000.095 birača

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - U Jedinstveni birački spisak (JBS) upisano je 7.000.095 birača, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. 544. Iz tog ministarstva napominju da pripadnici nacionalnih manjina imaju pravo da se u JBS upišu prvo… »

Ditman: Nemačka za otvaranje poglavlja 23 i 24 u prvoj polovini 2016.

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Nemačka u potpunosti podržava otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu Srbije u EU u prvoj polovini ove godine, izjavio je danas u Beogradu nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman. Na skupu "Konsolidacija evropske ideje na… »

Do kraja nedelje nalazi o tragediji u Libiji

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Radna grupa koja ispituje okolnosti pogibije dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji bi do kraja sedmice trebalo da prezentuju Kolegijumu Ministarstva spoljnih poslova nalaze do kojih su došli, izjavio je danas ministar spoljnih poslova… »

Đorđević: Sprovodimo politiku neutralnosti

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Srbija dosledno sprovodi politiku vojne neutralnosti i naše aktivno učešće u programu Partnerstvo za mir nikako ne predstavlja aspiraciju za punopravnim članstvom naše zemlje u NATO, izjavio nje danas ministar odbrane Zoran Đorđević u… »

UN - Gde je kandidat Srbije?

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Izborna trka za novog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) uveliko traje, ali Srbija još nije zvanično objavila ime svog kandidata, ukazuje B92 i napominje da iz Ministarstva spoljnih poslova, uprkos više poziva, nije stigao odgovor… »

"Dveri i DSS novu nadu za Srbiju"

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Koalicija DSS-Dveri počela je danas u Novom Sadu da prikuplja potpise za listu za parlamentarne izbore koji će biti održani 24. aprila, kao i za listu za lokalne izbore u Novom Sadu. Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je tom… »

NUNS: Učešće u kampanji nespojivo sa novinarstvom

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije upozorilo je danas novinare koji aktivno učestvuju u predizbornoj kampanji političkih stranaka da vode računa o odredbama Kodeksa novinara Srbije. U saopštenju NUNS je naveo da se na zvaničnim izbornim… »