Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 07.03.2016

Pokrajina nudi pomoć opštinama pogođenim poplavama

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Pokrajinske institucije spremne su da Sektoru za vanredne situacije Srbije upute pomoć u materijalu, tehničkim sredstvima i stručnjacima u opštinama u Srbiji koje su pogođene poplavama, saopštio je danas Biro za informisanje Pokrajinske… »

U Vojvodini bez opasnosti od poplava

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Za razliku od vanredne situacije zbog porasta vodostaja u Lučanima i Arilju i Čačku gde je probijen nasip, situacija u Vojvodini znatno je bolja – vanredno je samo na brani kod Vršca, uz tok Save na snazi je uglavnom redovna odbrana od… »

Popovica bez vode do 15 sati

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 15 sati biti naselje Popovica. "Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena", saopšteno je iz JKP "Vodovod i… »

Tragedije na radu zbog neobučenosti

RTV 07.03.2016
SUBOTICA - U toku protekle godine tri osobe poginule su prilikom građevinskih radova na području Severnobačkog okruga. Razlog gubitka njihovih života, prema oceni inspektora, bio je u neadekvatnoj obučenosti i opremljenosti. Kako bi se ova statistika… »

APV: 140 miliona za obrazovanje

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine raspisao je danas 13 konkursa vrednih oko 138 miliona dinara. Od toga, oko 115 miliona dinara namenjeno je za osam konkursa iz oblasti obrazovanja, a oko 23 miliona dinara za… »

Temerin: U vodovodu 13 godina tehnička voda

RTV 07.03.2016
TEMERIN - Odlukom sanitarne inspekcije iz 2003. godine, voda u Opštini Temerin zabranjena je za piće zbog povećanog sadržaja arsena. Uprkos tome što je po Zakonu o zaštiti potrošača svaki pružalac usluga dužan da na jasan i razumljiv način… »

Novi Sad: SNS predao lokalnu izbornu listu

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu, i njeni koalicioni partneri, večeras su oko 22 časa Gradskoj izbornoj komisiji grada Novog Sada predali lokalnu izbornu listu „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje". Na listi kandidata… »

B. Crkva: Otkaz zbog članstva u LSV

RTV 07.03.2016
PANČEVO - Predsednica opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Bele Crkve Sandra Ristić tvrdi da je dobila otkaz u poslovnici Elektrodistribucije Pančevo jer nije htela da podrži listu Srpske napredne stranke. Pozvana je na razgovor u… »

Nedimović: Treba nam zajedništvo, bez obzira na ideologije

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Nama treba zajedništvo za Srbiju i sinergija svih onih koji misle dobro Srbiji, bez obzira na to kakve oni imaju ideologije, da li su više levo ili desno. Imamo jednu priču oko koje se svi slažemo i koja može da prevaziđe sve podele, a to… »

Tribina "Žene u svetu preduzetništva"

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - U klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad u utorak 8. marta, sa početkom u 19 časova, EU Info Point povodom međunarodnog dana žena organizuje tribinu "Žene u svetu preduzetništva". U razgovoru će učestvovvati Slađana… »